top of page
20210723_211922_0000.png

VEGAN CATERING & RECEPTEN

Zoeken
  • Foto van schrijverTessa

Bak vegan speculaaskoeken voor 't heerlijk avondje

Natuurlijk kan een recept voor vegan speculaaskoeken niet ontbreken dit seizoen. Ik ben de

vegan speculaaskoeken

uitdaging aangegaan om er heuse molenvormige speculaaskoeken van te maken en ik moet zeggen, dat is nog niet zo makkelijk als dat het lijkt! Op een gegeven moment had ik een trucje ontdekt hoe ik ze er zo goed mogelijk uitkrijg, eerst de randen los wiebelen met een mesje, maar zo mooi als in de winkel krijg ik ze nog niet.


Ze zijn echter wel net zo lekker, zo niet lekkerder dan in de winkel. Dus zeker het ploeteren waard. Als je geen zin hebt in die uitdaging van zo’n speculaasplankje, dan kan je natuurlijk ook je eigen vormen bedenken of simpele rvs-vormpjes gebruiken. Wanneer je dit samen met je kind wilt maken is dat sowieso een beter idee.


Dus pak je deegroller en je vormpjes erbij, keukenschort aan, dan kunnen we beginnen!


Wil je dit recept bewaren? Sla het op via Pinterest. Laat je me weten wat je van deze vegan speculaaskoeken vond? Deel je receptfoto via Instagram via #groeneslingers of tag mij via @groeneslingers. Word ik blij van!


Ingrediënten vegan speculaaskoeken

150 gram speltmeel (+ extra om te bestuiven tijdens uitrollen en voor in de vorm) 50 gram kokosbloesemsuiker 2 eetlepels havermelk 50 gram plantaardige margarine 1 eetlepel speculaaskruiden 1 tl bakpoeder Snufje zout

vegan speculaaskoeken

Bereiding vegan speculaaskoeken

1. De eerste stap is het door elkaar kneden van alle ingrediënten en verwarm de oven op 170 graden.


2. Als je geduld en tijd hebt en je deeg zo mooi mogelijk wilt krijgen, leg ‘m dan in een bak, afgedekt met een theedoek en laat het deeg een paar uur in de koelkast rusten.


3. Ben je ongeduldig, zoals ik, dan ga je gelijk aan de slag en krijg je nog steeds lekkere koekjes.


4. Bestuif een grote plank of je aanrechtblad met wat extra speltmeel en strooi ook wat op je deegroller. Rol het deeg uit tot de gewenste koekjesdikte.


5. Wanneer je ervoor kiest om met een speculaasplankje te werken, strooi dan een beetje

vegan speculaaskoeken

speltmeel over het plankje en verdeel dan een beetje deeg over de speculaasvorm. Rol met de deegroller het deeg in de vorm plat en haal het overtollige deeg weg met een mesje. Wat ik hier nu dus deed was het volgende: met een mesje maakte ik de randen alvast een beetje los. Daarna houd je het plankje op z’n kop en schud je de rest van het deeg er zachtjes uit.


6. Als je niet met het plankje wilt werken, maar eigen vormpjes wilt maken of met rvs-vormpjes werkt, dan sla je stap 5 over en haal je nu de door jou gewenste vormpjes uit het deeg.


7. Leg de vormpjes op een met een bakmat of ovenpapier bedekte bakplaat en bak de vegan speculaaskoeken in 18 tot 20 minuten af.


Wil je meer lekkers maken voor tijdens de donkere herfstperiode? Probeer dan ook eens mijn vegan pepernoten.


Lekker genieten!

Wil je een mailtje ontvangen wanneer er een nieuwe blogpost of nieuw recept online staat? Abonneer je dan onder aan deze pagina door het invullen van je e-mailadres.


Comments


Wil je een mailtje ontvangen bij een nieuwe blogpost? Abonneer je dan hieronder!

Bedankt voor het abonneren op mijn blog!

_IMG_000000_000000 (24)_edited_edited.jpg
bottom of page