top of page
20210723_211922_0000.png

VEGAN CATERING & RECEPTEN

Zoeken
  • Foto van schrijverTessa

Vegan sashimi van watermeloen op een krokante tortilla

Dit gerecht met vegan sashimi is mijn nieuwe lievelingsgerecht. Ik kende het nog niet.

vegan sashimi

Sashimi maken van watermeloen, ik had er een hard hoofd in toen ik het een paar weken geleden in een restaurant (Stan&Co) bestelde. Wat wij uiteindelijk voorgeschoteld kregen was waanzinnig lekker! Ik heb er een foto gemaakt, een foto van de menukaart en ben het thuis gaan proberen na te maken. Dit is dus precies zo geworden als wat wij in het restaurant gegeten hebben, dus wij zijn helemaal enthousiast! Zelfs mijn vriend, die niet persé vegan of vega eet, is hier heel enthousiast over. Hij zei mij expliciet dit erbij te vermelden, omdat dat wel echt zegt hoe lekker het is, haha. Wat ons betreft is dit ook echt een gerecht met klasse, dat je goed bij het kerstdiner kunt serveren.


Ben je op zoek naar nog meer kerstdinertips? Kijk dan bij mijn andere recepten. Ik heb allerlei lekkere vegan kerstgerechten voor je uitgewerkt.


Belangrijk is even dat je er aan denkt de watermeloen op tijd te marineren, zodat de smaak er lekker in kan trekken. En nu gauw aan de slag met dit heerlijke recept!


Wil je dit recept bewaren? Sla het op via Pinterest. Laat je me weten wat je van deze vegan sashimi vond? Deel je receptfoto via Instagram via #groeneslingers of tag mij via @groeneslingers. Word ik blij van!


Ingrediënten vegan sashimi

Voor de marinade: Halve watermeloen Flinke scheut sojasaus 2 el sesamolie 1 el sesamzaadjes 1 tl gemberpoeder

vegan sashimi

Ingrediënten krokante tortilla

1 portie filodeeg uit een pakje van.. of 5 vellen 150 gram kokosyoghurt 1/2 eetlepel wasabi Rasp van 1 limoen Drie eetlepels gebakken uitjes Koriander Vegan Mayonaise

Bereiding vegan sashimi

Marineer het liefst de avond van te voren de watermeloen. Als dit niet lukt kan 4 uur van te voren ook.

vegan sashimi

1. Snijd de watermoeloen in stukjes van 2 à 3 cm bij 2 à 3 cm. Marineer met de overige ingrediënten tot de watermeloen er in zwemt, dek af en zet in de koelkast.

2. Giet de watermeloen na voldoende tijd af en bewaar de marinade. Kook de watermeloen in 10 tot 12 minuten zacht in een ruime hoeveelheid water.

3. Ontdooi het filodeeg, verwarm de oven op 200 graden, vouw het ontdooide deeg uit en leg het opgestapeld (zoals het in de verpakking ligt) in de oven. Bak het krokant in 10 minuten (hou in de gaten dat het niet te snel gaat, iedere oven is anders).

4. Meng ondertussen de kokosyoghurt met de wasabi en de limoenrasp.

5. Haal het filodeeg uit de oven, haal even twee velletjes filodeeg eraf en smeer het yoghurt mengsel op nu het bovenste laagje. Leg daarna de twee velletjes weer terug en smeer het ook bovenop het hele pakketje.

6. Verdeel de afgekoelde watermeloen over deze krokante tortilla en schep nog een paar

vegan sashimi

lepels van de marinade over de watermeloen heen. Let op, niet te veel, want het moet niet te nat worden.

7. Strooi dan de gebakken uitjes er over heen.

8. Top af met wat koriander en het leukste is als je een spuitzak hebt om de mayo in te doen. Dan verdeel je elegant de mayo in wat sliertjes er overheen.


Ik weet zeker dat jij net zo zal genieten van deze krokante tortilla met vegan sashimi als wij doen.


Wil je nog meer inspiratie voor vegan lekkers? Kijk dan eens bij de rest van mijn recepten.


Eet smakelijk!

Wil je een mailtje ontvangen wanneer er een nieuwe blogpost of nieuw recept online staat? Abonneer je dan onder aan deze pagina door het invullen van je e-mailadres.



Wil je een mailtje ontvangen bij een nieuwe blogpost? Abonneer je dan hieronder!

Bedankt voor het abonneren op mijn blog!

_IMG_000000_000000 (24)_edited_edited.jpg
bottom of page