top of page
20210723_211922_0000.png

VEGAN CATERING & RECEPTEN

Zoeken
  • Foto van schrijverTessa

Vegan Griekse Gehakttaart

Je waant je werkelijk op vakantie met deze lekkere vegan Griekse gehakttaart

Wil je deze zomer lekker iets zuidelijks maken en verlang je terug naar je vakantie in Griekenland, met deze vegan Griekse gehakttaart kan je weer even doen alsof je in dat strandtentje zit en uitkijkt over zee. Je hoeft geen uren in de keuken te staan, maar draait ‘m zo in elkaar en schuift ‘m de oven in.

vegan griekse gehakttaart

Dit recept is er één van mama. Non-vegan, maar toen ik nog niet plantaardig at was ik er altijd dol op! Tijd om dit recept te veganizen dus, wat tegenwoordig heel goed gaat met alle veganistische alternatieven voor vlees en kaas! Het was een simpel klusje, want ik hoefde alleen plantaardig gehakt te gebruiken in plaats van rundergehakt en aangezien ik laatst de lekkerste vegan feta heb ontdekt, kon ik die ook heel goed vervangen. Easy recept voor mij dit keer.. En voor jou ook! Scroll gauw door om ‘m zelf ook te maken. Onder het recept geef ik nog een korte suggestie voor een lekkere side salad, dus vergeet niet die ook even te bekijken.



Wil je dit recept bewaren? Sla het op via Pinterest. Laat je me weten wat je van deze vegan Griekse gehakttaart vindt? Deel je foto via Instagram en tag mij via @groeneslingers. Word ik blij van!

vegan griekse gehakttaart

Ingrediënten vegan Griekse gehakttaart:

  • 5 plakken bladerdeeg

  • 1 ui

  • 2 grote tomaten (vleestomaten vind ik het lekkerst)

  • 500 gr vegan gehakt (het soort dat rauw lijkt en je nog moet opbakken is het lekkerst en niet droog)

  • 2 teentjes knoflook

  • 2 el tomatenpuree

  • ½ el chilikruiden

  • 1 el mix van tijm, rozemarijn, oregano

  • zout en peper naar smaak

  • 1 courgette

  • 100 gr vegan feta, I love die van Nurishh

  • 3 el olijfolie

*Taartvorm met een diameter van 24 cm


vegan griekse gehakttaart

Bereidingswijze vegan Griekse gehakttaart

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

2. Ontdooi de plakjes bladerdeeg met een natte theedoek erover, zodat ze niet uitdrogen aan de randen.

3. Snipper de ui en snijd de tomaten, courgette en feta in kleine stukjes.

4. Mix het gehakt in een kom met de knoflook, ui, tomaat, tomatenpuree en alle kruiden en smaakmakers. Kneed alles goed door elkaar.

5. Vet de taartvorm in en bekleed met het bladerdeeg met opstaande randen.

6. Verdeel het gehaktmengsel over de bodem en strooi de courgette en feta eroverheen.

7. Besprenkel dit geheel met de olijfolie en bak de taart in 40 min gaar.


Serveer deze lekkere vegan Griekse gehakttaart met een salade met zwarte en groene olijven, komkommer, tomaten, rode ui en de rest van je vegan feta en.. eet smakelijk!


Wil je meer vegan inspiratie voor lekkere zomerse gerechten? Kijk dan eens op deze zomerpagina!

vegan griekse gehakttaart

Wil je een mailtje ontvangen wanneer er een nieuwe blogpost of nieuw recept online staat? Abonneer je dan onder aan deze pagina door het invullen van je e-mailadres.





Wil je een mailtje ontvangen bij een nieuwe blogpost? Abonneer je dan hieronder!

Bedankt voor het abonneren op mijn blog!

_IMG_000000_000000 (24)_edited_edited.jpg
bottom of page