top of page
20210723_211922_0000.png

VEGAN CATERING & RECEPTEN

Zoeken
  • Foto van schrijverTessa

Met bietencarpaccio geef je een beetje ‘vlees’ aan je vegan diner

Wil jij je vegan diner een beetje opleuken met een vleesachtig voorgerecht? Dan is

vegan kerstdiner

deze bietencarpaccio een heel mooie optie. Hij is echt niet ingewikkeld om te maken en mega lekker. Hier thuis smullen we er ook af toe van met een lekker soepje, dus ook buiten kerst om dient dit als een lekkere en gezonde maaltijd. Handig om te weten is dat alle ingrediënten gewoon in de reguliere supermarkt te vinden zijn, dus dat maakt het helemaal super easy.


Wil je nog meer inspiratie voor recepten voor een vegan diner, kijk dan even bij mijn andere recepten. Daar zie je nog meer heerlijke, maar makkelijke gerechten die jouw diner helemaal af zullen maken. Maar nu eerst gauw aan de slag met deze bietencarpaccio. Denk eraan dat je op tijd begint, omdat de bietjes het liefst een halve dag moeten marineren.

Wil je dit recept bewaren? Sla het op via Pinterest. Laat je me weten wat je van deze bietencarpaccio vond? Deel je receptfoto via Instagram en tag mij via @groeneslingers. Word ik blij van!


Ingrediënten bietencarpaccio 2 personen

2 middelgrote bieten (voorgekookt) 1 el BBQ saus Remia Black Jack Handvol pijnboompitten Violife parmezaanse kaas 1 el vegan mayonaise 1 tl truffeltapenade 2 x handjevol rucola ! Je hebt hier een spuitzak voor nodig.

Bereiding

vegan kerstdiner

1. Schaaf dunne plakjes van je bieten af met een kaasschaaf of een mandoline snijder. Leg de plakjes biet in een schaal en doe de BBQ saus erbij. Laat tenminste vier uur, maar het liefst een halve dag staan marineren.

2. Zijn de bietenschijfjes lang genoeg gemarineerd? Kook ze dan vijf minuten in een ruime hoeveelheid water om ze nog zachter te krijgen. De smaak van de saus zit er genoeg in om er niet uitgekookt te worden.

3. Zijn de bietenschijfjes afgekoeld en droog gedept? Verdeel ze dan mooi in steeds kleiner wordende cirkels over een plat, groot bord.

4. Spreid hier de rucola over uit.

5. Nu pak je een klein bakje en daar schep je de vegan mayonaise en de truffeltapenade in. Roer het goed door elkaar.

6. Doe de truffelmayonaise in de spuitzak en versier de rucola met mooie truffelmayosliertjes.

7. Rooster de pijnboompitten en strooi ze daarna over de rucola.

8. Schaaf een beetje Parmezaanse kaas en strooi dit er ook over heen.


Et voila, je hebt weer een gang klaar voor je vegan diner. Simple as that!


Eet smakelijk!

Wil je een mailtje ontvangen wanneer er een nieuwe blogpost of nieuw recept online staat? Abonneer je dan onder aan deze pagina door het invullen van je e-mailadres.

留言


Wil je een mailtje ontvangen bij een nieuwe blogpost? Abonneer je dan hieronder!

Bedankt voor het abonneren op mijn blog!

_IMG_000000_000000 (24)_edited_edited.jpg
bottom of page