top of page
20210723_211922_0000.png

VEGAN CATERING & RECEPTEN

Zoeken
  • Foto van schrijverTessa

Vegan pannenkoeken met spinazie om jouw kind net wat meer vitaminen te geven..

Wanneer de kinderen zin hebben in pannenkoeken, maar ze wel wat groente kunnen

vegan pannenkoeken met spinazie

gebruiken, maar ik altijd deze vegan pannenkoeken met spinazie. Dinopannenkoeken, noem ik ze. Aangezien mijn jongens gek zijn op dino's is dit natuurlijk een grote hit en worden ze met veel plezier opgegeten. Op de pannenkoeken eten ze dadelstroop, poedersuiker, chocopasta, maar ook pindakaas en zelfs hummus. Met pannenkoeken maakt het ook niet echt uit wanneer je ze aanbiedt, want voor elke maaltijd zijn ze wel geschikt. Als melk gebruik ik de Alpro Groeidrink, want daar zitten nog net even wat meer vitaminen in om ze gezond groot te brengen.

Het recept is echt heel simpel en je hebt maar weinig ingrediënten nodig voor acht van deze kleine pannenkoekjes.


Wil je dit recept bewaren? Sla het op via Pinterest. Laat je me weten wat je van deze dinopannenkoeken vond? Deel je receptfoto via Instagram en tag mij via @groeneslingers. Word ik blij van!


Ingrediënten vegan pannenkoeken met spinazie

300 ml Alpro Groeidrink (of een ander type plantaardige melk) 150 gram meel/bloem naar keuze 1 eetlepel chiazaad 150 gram verse spinazie


Bereiding vegan pannenkoeken met spinazie

vegan pannenkoeken met spinazie

Ik gebruik hier zelf altijd een blender voor. Vind ik heel handig, want na het mixen schenk je het beslag beetje bij beetje in de pan.


1. Doe alle ingrediënten bij elkaar in de blender, maar wacht nog even met de spinazie en het blenden.


2. Roer het eerst even goed door elkaar en laat het dan 10 minuten staan. Zo kan het chiazaad wellen.


3. Na tien minuten mix je eerst dit mengsel. Als het klontvrij is, doe je de spinazie erbij en mix je het tot een glad geheel.


4. Klein koekenpannetje op het vuur en een beetje olie erin. Na deze ene keer olie in de pan doen, hoeft het de rest van het bakken niet meer. De eerste pannenkoek wordt een beetje olie-ig (als dit een woord is), maar de pannenkoeken daarna niet meer.


5. Je schenkt een klein scheutje in de pan en verspreid het beslag met de achterkant van de lepel over de rest van de koekenpan. De eerste pannenkoek duurt even voor dat je 'm kunt omdraaien, maar hoe langer je aan het bakken bent hoe sneller het gaat. Zet dan ook op een gegeven moment het vuur zachter, als je merkt dat het té hard gaat.


6. Wanneer je beslag vaste vorm aanneemt, schuif je voorzichtig je spatel onder de pannenkoek en kijk je of hij niet uit elkaar valt. Blijft 'ie helemaal goed? Dan is hij klaar om omgedraaid te worden. Deze kant mag nog even kort gebakken worden.


7. Haal de pannenkoek uit de pan, leg 'm op een bordje en beleg 'm met iets lekkers naar keuze.


8. Tijd voor de volgende...


Hopelijk geniet jouw kind net zo van deze lekkere vegan pannenkoeken met spinazie als die van mij.


Wil je nog meer vegan recepten voor lekkers voor jouw kind(eren)? Probeer dan ook eens mijn recept voor zandkoekjes.


Eet smakelijk!

vegan pannenkoeken met spinazie

Wil je een mailtje ontvangen wanneer er een nieuwe blogpost of nieuw recept online staat? Abonneer je dan onder aan deze pagina door het invullen van je e-mailadres.

Comments


Wil je een mailtje ontvangen bij een nieuwe blogpost? Abonneer je dan hieronder!

Bedankt voor het abonneren op mijn blog!

_IMG_000000_000000 (24)_edited_edited.jpg
bottom of page