top of page
20210723_211922_0000.png

VEGAN CATERING & RECEPTEN

Zoeken
  • Foto van schrijverTessa

Dé vegan quiche met pompoen voor een heerlijk herfstgerecht

Dit is dus al snel één van mijn favoriete herfstgerechten geworden, de vegan quiche met

vegan quiche met pompoen

pompoen en ik hoop echt dat jij ‘m ook gauw gaat proberen! Ik zie vaak vegan quicherecepten voorbij komen op basis van zijdentofu, maar daarvoor moet je net een natuurwinkel in de buurt hebben. Ik vind het fijn als ik al mijn ingrediënten ook bij de reguliere supermarkt kan halen. Dat maakt het makkelijker om lekker en plantaardig te koken. Ik maak mijn quiche dus altijd op basis van kikkererwtmeel, gewoon te verkrijgen bij jouw supermarkt om de hoek.


Ik durf best een beetje op te scheppen over dit recept, want ook mijn non-vegan man is heel enthousiast hierover! Het speltmeel mag je natuurlijk vervangen voor een ander type bloem of meel en de havermelk voor een ander type plantaardige melk. Kijk wat je in huis hebt en wat jij lekker vindt. Pak je deegroller erbij, keukenschort vast en aan de slag..


Wil je dit recept bewaren? Sla het op via Pinterest. Laat je me weten wat je van deze vegan quiche met pompoen vond? Deel je receptfoto via Instagram via #groeneslingers of tag mij via @groeneslingers. Word ik blij van!

Ingrediënten vegan quiche met pompoen

Bodem

vegan quiche met pompoen

250 gram speltmeel

100 gram plantaardige boter Scheutje water Snufje zout

Vulling

200 gram verse spinazie 100 gram fles- of hokkaido pompoen 1 fijngesneden ui 300 ml havermelk 150 gram kikkererwtmeel 50 gram plantaardige geraspte kaas 150 ml Oatly haver cuisine peper en zout naar smaak


Bereiding vegan quiche met pompoen

vegan quiche met pompoen


1. Verwarm de oven op 180 graden, kneed alle ingrediënten voor de bodem door elkaar tot je een stevige bol deeg hebt en rol het plat in een grote cirkel.

2. Vet je quichevorm in of leg er bakfolie in en verdeel het deeg over de vorm (neem ook goed de randjes omhoog mee, als muurtje voor je vulling). Prik er gaatjes in met een vork.


3. Bak de bodem 10 minuten voor in de oven.

4. Ondertussen ga je met de vulling aan de slag. Snijd je pompoenblokjes in stukjes van 2 cm bij 2 cm (of fijner als je dat lekkerder vindt), snipper de ui en bak de spinazie met de ui op tot het geslonken is.

5. Klopt nu de havermelk met de kikkererwtmeel op met een vork of garde tot een mooi mengsel.

6. Roer de geraspte kaas, haver cuisine, zout en peper door het mengsel. Tip: proef even of de vulling zout genoeg is, dat kan natuurlijk gewoon met dit mengsel, ideaal!

7. Is de bodem inmiddels voorgebakken? Haal ‘m uit de oven en leg de spinazie, ui en pompoenblokjes op de bodem.

8. Stort nu het mengsel er boven op en schuif de quiche de oven in voor 30 tot 40 minuten.

9. Haal de vegan quiche met pompoen uit de oven als de bovenkant mooi goudbruin is.


Tip: maak er een lekkere salade met ijsbergsla, komkommer, cherrytomaten, zonnebloempitten en wat balsamicoazijn bij. Heerlijk!


Wil je nog meer lekkere vegan dinerinspiratie? Kijk dan eens bij de rest van mijn recepten.


Eet smakelijk!

Wil je een mailtje ontvangen wanneer er een nieuwe blogpost of nieuw recept online staat? Abonneer je dan onder aan deze pagina door het invullen van je e-mailadres.

Wil je een mailtje ontvangen bij een nieuwe blogpost? Abonneer je dan hieronder!

Bedankt voor het abonneren op mijn blog!

_IMG_000000_000000 (24)_edited_edited.jpg
bottom of page