Heb je ontzettende cravings naar zoet, maar de supermarkt heeft geen plantaardige chocolate chip cookies? Ik heb hét recept om jouw zoete trek te stillen. Hebben we niet allemaal wel eens heel veel zin in een lekker koekje? Het is nog fijner als je ze gewoon lekker zelf hebt gemaakt, in je eigen keuken, zonder dat er een heel productieproces aan vooraf is gegaan. Bovendien kan je dan zelf de keuze maken welke ingrediënten je er precies in wilt hebben en.. je huis gaat heerlijk ruiken! Lekker om even te bakken voordat je visite krijgt dus. Ik laat je hieronder weten welke ingrediënten ik gebruik, maar je kan natuurlijk altijd de keuze maken voor een ander soort suiker of meel. Lekker aan de slag in de keuken nu, enjoy the proces!

Wil je dit recept bewaren? Sla het op via Pinterest. Laat je me weten wat je van deze plantaardige chocolate chip cookies vond? Deel je receptfoto via Instagram en tag mij via @groeneslingers. Word ik blij van!
Ingrediënten voor 7 grote of 12 kleine plantaardige chocolate chip cookies
- 200 gram speltmeel (of bloem) - 150 gram kokosbloesemsuiker (of andere suiker). - 100 gram plantaardige ongezouten roomboter (bijvoorbeeld van Violife) - 1 lijnzaad-ei (1 el lijnzaad, 3 el water: 10 minuten laten weken) - 1 tl bakpoeder - 1 tl vanillepoeder of -extract - Snufje zout - 100 gram in kleine stukjes gebroken pure chocolade (vegan)

Bereidingswijze plantaardige chocolate chip cookies
1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
2. Haal de boter een half uurtje van te voren uit de koelkast, zodat deze goed te kneden is bij het maken van het deeg.
3. Bereid je lijnzaad-ei voor. Mix één eetlepel lijnzaad met drie eetlepels water en laat het 10 minuten weken.
4. Breek alvast de chocola in kleine stukjes, in een vijzel of leg het tussen een theedoek en sla erop met een hamer.
5. Kneed nu alle ingrediënten (behalve de chocola) goed door elkaar totdat je een mooie deegbol hebt waar alles aan vast blijft plakken. Het mag niet teveel aan je handen blijven plakken, dan is het te nat. Als dat zo is, voeg dan een klein beetje extra meel toe. Kneed het echt flink door, want in het begin lijkt het misschien te droog, maar als je de boter er goed doorheen kneedt, zie je dat het uiteindelijk toch nat genoeg is.
6. Voeg nu ook de chocoladestukjes toe en kneed het goed door het deeg heen.
7. Vorm de koekjes naar de gewenste grootte en leg ze op een met ovenfolie of een bakmat bekleedde bakplaat.
8. Bak de koeken af in 12 - 15 minuten (afhankelijk van de grootte van de koekjes).
Zet een lekker kopje thee of een bakkie koffie en ga rustig zitten genieten van deze heerlijke plantaardige chocolate chip cookies!
Heb je zin in nog meer inspiratie voor plantaardig lekkers? Kijk dan eens bij mijn recepten.

Wil je een mailtje ontvangen wanneer er een nieuwe blogpost of nieuw recept online staat? Abonneer je dan onder aan deze pagina door het invullen van je e-mailadres.
Comments