top of page
20210723_211922_0000.png

VEGAN CATERING & RECEPTEN

Zoeken
  • Tessa

Vegan witte chocolade-frambozentaart


Deze heerlijke vegan witte chocolade-frambozentaart wil je echt niet missen!

Ben je op zoek naar een heerlijke taart om iemand mee te verrassen, dan zou ik zeker voor deze lekkere vegan witte chocolade-frambozentaart gaan! Het is niet alleen een plaatje om te zien, maar ook echt zo lekker! Ik maakte deze taart voor een bestelling bij een kapper en zodra ik binnenkwam vlogen de stukken eraf. Toen ik 5 minuten later vertrok was de helft van de taart al bijna op! Je kan 'm natuurlijk decoreren zoals jij zelf wilt, dus laat je creativiteit je de vrije loop.


Witte chocoladeganache

Je kan natuurlijk ook witte chocoladeganache maken, maar deze witte chocola is al vrij zacht van zichzelf. Mijn ervaring is dat als je er ganache van maakt, het niet meer echt uithardt, het blijft dan een soort zachte pudding. Ook heel lekker, als je dat voor ogen hebt, maar dat was niet mijn doel met deze taart, dus ik houd het heel simpel bij gesmolten witte chocoladerepen.


Vegan witte chocolade-frambozentaart

Wil je dit recept bewaren? Sla het op via Pinterest. Laat je me weten wat je van deze vegan witte chocolade-frambozentaart vond? Deel je receptfoto via Instagram via #groeneslingers of tag mij via @groeneslingers. Word ik blij van!


Ingrediënten vegan witte chocolade-frambozentaart

Voor de bodem:

  • 240 gr bloem

  • 40 gr witte basterdsuiker

  • 100 ml koolzaadolie

  • 50 ml water

  • Snufje zout

Voor de vulling:

  • 1/2 pot frambozenjam (let erop of deze vegan is: gelatine is dat niet, pectine wel)

  • 4 repen vegan witte chocola (Jumbo)

Voor de topping:

  • Rood fruit

  • Rozemarijntakjes of muntblaadjes

  • Eventueel een beetje poedersuiker

Vegan witte chocolade-frambozentaart

Bereidingswijze vegan witte chocolade-frambozentaart

1. Verwarm de oven voor op 170 graden.


2. Bereid de bodem van je taart voor door alle ingrediënten door elkaar te kneden tot een mooie deegbal.


3. Leg je deegbal voor een half uur tot een uur in de koelkast.


4. Vet je taart vorm in (het liefst een grote tartelette vorm met een diameter van 24 cm) en strooi er een beetje bloem in.


5. Schud de taartvorm heen en weer en tik tegen de zijkanten totdat het bloem goed verdeeld is over je taartvorm. Klop het nog loszittende bloem eruit.


6. Mijn ervaring is met vegan deeg, dat je het over het algemeen niet echt lekker kunt uitrollen helaas, mocht jij een recept hebben waarbij dit wel lukt: let me know, want ik hem 'm nog niet uitgevonden. Ik plak dit deeg dan ook in de vorm en zorg dat het aan de zijkanten mooi tegen de richeltjes aan plakt, helemaal tot boven. Dan krijg je het mooie tartelette effect. Haal boven de rand uitstekend deeg netjes weg.


7. Leg een vel bakpapier op de bodem en stort er droge bonen of kikkererwten op. En bak de bodem af in 25-30 minuten.


8. Is je bodem hierna nog te zacht naar jouw zin? Haal de bonen en het bakpapier dan van de bodem, prik een paar gaatjes in het deeg met een vork en zet nog voor 5 minuten in de oven.


9. Is de bodem goed afgekoeld? Stort dan de frambozenjam op de bodem en verdeel het netjes.


10. Smelt de witte chocola au-bain-marie en stort daarna dit bovenop de frambozenjam.

11. Zet de taart minstens een halve dag in de koelkast om uit te harden.


12. Decoreer de taart met jouw gekozen toppings en smullen maar van deze heerlijke vegan witte chocolade-frambozentaart!


Wil je meer inspiratie voor vegan taarten? Probeer dan ook eens deze chocolade ganachetaart!

Vegan witte chocolade-frambozentaart

Wil je een mailtje ontvangen wanneer er een nieuwe blogpost of nieuw recept online staat? Abonneer je dan onder aan deze pagina door het invullen van je e-mailadres.

Wil je een mailtje ontvangen bij een nieuwe blogpost? Abonneer je dan hieronder!

Bedankt voor het abonneren op mijn blog!

_IMG_000000_000000 (24)_edited_edited.jpg
bottom of page