Snoepen van deze heerlijke vegan boterkoek!
Natuurlijk wil jij als veganist ook weten hoe je dan een vegan boterkoek in een handomdraai maakt, want: wie houdt er nou niet van boterkoek? Lekker bij de koffie of thee en superleuk om te serveren aan je visite, want iedereen wordt er sowieso blij van!
Een ei hoort er niet bij
Het enige dat je in dit recept eigenlijk weglaat, is één ei. Die heb je blijkbaar dus helemaal niet nodig, want zonder lukt 'ie ook heel goed en is het misschien nog wel lekkerder, want er hangt geen dierenleed aan vast. Worden we blij van toch?
Wil je dit recept bewaren? Sla het op via Pinterest. Laat je me weten wat je van deze vegan boterkoek vond? Deel je receptfoto via Instagram en tag mij via @groeneslingers. Word ik blij van!
Ingrediënten vegan boterkoek
250 gr patentbloem
250 gr plantaardige boter
250 gr kristalsuiker
1 el abrikozenjam
*Een boterkoekvorm is handig om te hebben en anders een springvorm met een diameter van 24 of 26 cm.
Bereidingswijze vegan boterkoek
1. Verwarm de oven op 180 graden.
2.Klopt eerst de suiker en boter met elkaar op, zodat de boter lekker luchtig wordt.
3. Voeg nu de bloem toe en mix het beslag goed door elkaar.
4. Giet je beslag in een boterkoekvorm en teken daarna met een vork kruislings de strepen in het deeg.
5. Verdeel nu de abrikozenjam over de bovenkant van het deeg. Dit is een vervanger van eigeel en zorgt voor de mooie bruining die je vegan boterkoek er zo lekker uit laat zien!
6. Doe de boter in de voorverwarmde oven voor 25-30 minuten.
7. Tip: Wil je van die hele nette strakke punten boterkoek snijden? Laat de boterkoek dan goed afkoelen, zet 'm voor 2 uur in de koelkast en snijd daarna pas de punten.
En nu lekker genieten van je welverdiende kop koffie of thee en een punt van deze lekkere vegan boterkoek!
Wil je meer inspiratie voor vegan lekkers bij de koffie? Probeer dan eens deze lekkere chocolate chip cookies!
Wil je een mailtje ontvangen wanneer er een nieuwe blogpost of nieuw recept online staat? Abonneer je dan onder aan deze pagina door het invullen van je e-mailadres.
Comments