top of page
20210723_211922_0000.png

VEGAN CATERING & RECEPTEN

Zoeken
  • Foto van schrijverTessa

DIY vaasje van je gebruikte paper cup

Als jij je huis een beetje wilt opfleuren, dan is dit DIY vaasje echt heel leuk om in 20 minuten

DIY vaasje

in elkaar te draaien. Het is echt super simpel en daarnaast ook nog een super duurzaam. Vaak hebben we natuurlijk wel een eigen to go beker mee om koffie te halen bij ons favoriete koffietentje, maar jij bent ook maar een mens en vergeet wel eens wat. Zo ging dat ook bij mij. Toch maar even een paper cup gebruikt voor mijn koffie-to-go. In het kader van zero waste, wilde ik deze eigenlijk niet weggooien en vond ik dit dé ideale oplossing voor mijn probleem. Even afwassen, het bolletje touw dat ik nog had liggen erbij pakken en ik kon beginnen aan mijn DIY vaasje.


Wil je dit idee bewaren? Sla het op via Pinterest. Laat je me weten hoe jouw vaasje is geworden? Deel je foto via Instagram en tag mij via @groeneslingers. Word ik blij van!


Wat heb je nodig?

Paper cup (papieren bekertje) Bol touw naar smaak Plakbandje Schaar


Hoe maak je dit DIY vaasje

1. Knip een even aantal stroken van de zijkant van je bekertje, helemaal tot onder aan.

DIY vaasje

2. Druk het bekertje plat zodat de stroken er als zonnestralen omheen liggen.

DIY vaasje

3. Plak het beginstukje van je touw op de onderkant (aan de buitenkant) van je bekertje.

DIY vaasje

4. Haal het touw onder een eerste strook (zonnestraal) door en leg 'm over de volgende heen. Trek het goed strak (niet te strak, anders vouwt of scheurt je strookje). Onder de volgende strook door en weer over de volgende strook heen..

DIY vaasje

5. Zo ga je door tot het bekertje helemaal tot bovenaan ingevlochten is in jouw touw. Je zult merken dat het na een aantal rondes nodig is om je bekertje rechtop te zetten en de stroken ook rechtop te laten staan. Zo vlecht je je touw dan verder erom heen.

DIY vaasje

6. Kan je niet meer verder en is je bekertje helemaal vol gevlochten? Knip het dan af en haak het uiteinde achter het touw om je bekertje.

DIY vaasje

7. Zet gezellige bloemen in je vaasje. Let wel, het vaasje is heel licht, dus als je er iets zwaars in wilt zetten, leg dan ook even iets zwaars op de bodem. Met zand zou ik uitkijken, want het is en blijft een papieren bekertje, dus als het vochtig wordt blijft het niet lang goed. Ik heb er droogbloemen in gedaan, maar je kunt er natuurlijk ook iets anders in doen, net wat bij jou past.


Wil jij nog meer DIY inspiratie? Bekijk mijn andere projecten hier. Ik wens je heel veel plezier en succes bij het maken van dit DIY vaasje!


DIY vaasje

Wil je een mailtje ontvangen wanneer er een nieuwe blogpost of nieuw recept online staat? Abonneer je dan onder aan deze pagina door het invullen van je e-mailadres.
Comments


Wil je een mailtje ontvangen bij een nieuwe blogpost? Abonneer je dan hieronder!

Bedankt voor het abonneren op mijn blog!

_IMG_000000_000000 (24)_edited_edited.jpg
bottom of page