top of page
20210723_211922_0000.png

VEGAN CATERING & RECEPTEN

Zoeken
  • Foto van schrijverTessa

DIY schelpenhanger

Hoe geef je jouw tuin een zomerse look?

Om je tuin een zomerse strandlook te geven is deze diy schelpenhanger wel echt een leuk idee en heel makkelijk om in elkaar te zetten. Je gaat vast wel een keer naar het strand tijdens deze mooie dagen. Dus zorg op zo'n dag dat je wat mooie schelpen verzameld om dit project te kunnen realiseren, want het is:

  • duurzaam

  • zomers

  • en super makkelijk

diy schelpenhanger

Schelpen zoeken

Nou heb ik eens een artikel gelezen dat wij, door allerlei schelpen mee naar huis te nemen, het ecosysteem ontwrichten. Ik ben me voor dit project daar verder in gaan verdiepen, maar kon er eigenlijk, buiten dat artikel van Trouw, niks over vinden verder. Wel weet ik dat het belangrijk is om te checken of je niet per ongeluk een levende schelp meeneemt én dat je niet teveel meeneemt, just for the fun of it. Dit project lijkt mij sowieso een duurzamere manier van een mooie tuindecoratie maken, dan 'm bij een Action, om maar wat te noemen, kant-en-klaar te kopen. Je maakt 'm zelf en er gaat niet een heel productieproces en vervoersproces aan vooraf.

Wil je dit idee bewaren? Sla het op via Pinterest. Laat je me weten hoe jouw diy schelpenhanger is geworden? Deel je foto via Instagram en tag mij via @groeneslingers. Word ik blij van!

diy schelpenhanger

Benodigdheden diy schelpenhanger

  • oud stuk hout (liefst op het strand gevonden)

  • robuust touw

  • schelpen

  • boortje

  • schaar

Zo maak je deze diy schelpenhanger

1. Om te beginnen is het belangrijk dat de schelpen goed schoon zijn. Dit kost wel een weekje (of twee). Leg ze in het water te weken en spoel ze iedere dag goed af. Langzaam zullen alle zeeresten er vanaf komen. Misschien moet je nog even wat boenen met een sponsje, maar dan kom je er wel.

diy schelpenhanger

2. Boor dan voorzichtig een klein gaatje in iedere schelp.

diy schelpenhanger

3. Pak het stuk hout er bij en knip het aantal gewenste strengen touw op de gewenste maat. Houd er rekening mee dat je 'm een paar keer om het hout heen slaat en nog knopen gaat leggen. Dus knip de streng ruim op maat af.

4. Nu kan je de eerste streng aan het hout vastknopen. Sla 'm drie keer om het hout en zorg dat je dubbele knoop aan de achterzijde van het hout bevindt. Zodat je daar niet tegenaan kijkt.

diy schelpenhanger

5. Rijg het gewenste aantal schelpen er aan en leg na iedere schelp een knoop, zodat de schelp er niet vanaf kan glijden.

diy schelpenhanger

6. Herhaal dit zo vaak als het aantal slingers dat je aan je stuk hout wilt hangen.

diy schelpenhanger

7. Knoop nu aan de zijkanten van het stuk hout de uiteinden van één streng vast (dubbele knopen) en zo kan je jouw diy schelpenhanger ophangen op de plek die jij voor ogen hebt.

diy schelpenhanger

Veel plezier met deze superleuke strandlook. Wil je nog meer zomerse en duurzame DIY inspiratie voor in je tuin? Probeer dan eens deze windgong van kralen.

tuinhanger van schelpen

Wil je een mailtje ontvangen wanneer er een nieuwe blogpost of nieuw recept online staat? Abonneer je dan onder aan deze pagina door het invullen van je e-mailadres.


Comments


Wil je een mailtje ontvangen bij een nieuwe blogpost? Abonneer je dan hieronder!

Bedankt voor het abonneren op mijn blog!

_IMG_000000_000000 (24)_edited_edited.jpg
bottom of page