top of page
20210723_211922_0000.png

VEGAN CATERING & RECEPTEN

Zoeken
  • Foto van schrijverTessa

Supermakkelijk zelf een plantenhanger van touw knopen

Een plantenhanger van touw fleurt je huis gelijk op!

Misschien zie je het wel eens voorbij komen op social media, mensen die zelf een plantenhanger van touw knopen. Superleuk en stiekem supermakkelijk, echt! In dit blog laat ik je zien hoe makkelijk je zelf een plantenhanger van touw knoopt.

zelf een plantenhanger van touw knopen

Ik heb zelf best wat planten hangen in mijn huis, omdat ik het hoogteverschil zo leuk vind. Het fleurt echt je huis wat op als er wat groens hoger in huis hangt en het zorgt even voor een verrassingseffect, omdat het aan je plafond hangt, in plaats van standaard op een kast of plank.


Een milieuvriendelijkere manier dan kopen in de winkel

Je kunt deze hangers natuurlijk ook in een tuincentrum of andere winkels kopen, maar vaak is daar wel een intensiever productie- en vervoersproces aan vooraf gegaan dan als je het zelf maakt met de spullen die je misschien toch al in huis hebt liggen en is het materiaal misschien bewerkt om het langer mooi te houden of brandveilig is. Bovendien is het natuurlijk veel leuker om trots te genieten van je zelfgemaakte plantenhanger in huis.


Let wel op bij het water geven van je plantje

Doordat het gat onder in je potje niet goed afgesloten is, kan je potje lekken als je het plantje water gaat geven. Zelf haal ik 'm voor de zekerheid altijd even naar beneden en geef ik het plantje water in de wasbak. Dan laat ik 'm even uitdruppelen en daarna hang ik 'm weer op. Kleine moeite voor zo'n leuke plantenhanger!

zelf een plantenhanger van touw knopen

Wil je dit idee bewaren? Sla het op via Pinterest. Laat je me weten hoe jouw plantenhanger van touw is geworden? Deel je foto via Instagram en tag mij via @groeneslingers. Word ik blij van!


Hoe doe je dat dan, zelf een plantenhanger van touw knopen?


Dit heb je nodig om zelf een plantenhanger van touw te knopen

  • Bolletje robuust touw

  • Een plantenpotje met een gat

  • Eventueel een klein plantenbordje voor erin

  • Schaar

zelf een plantenhanger van touw knopen

De werkwijze van zelf een plantenhanger van touw knopen

1. Knip 8 strengen touw af van ongeveer 1 meter (beter teveel dan te weinig). Natuurlijk is de lengte van de strengen afhankelijk van de grootte van je potje.


2. Bundel de uiteinden samen en steek het door het gat van je potje. Leg er dan een strakke knoop in, zodat je potje blijft hangen als je het andere uiteinde van de strengen touw omhoog tilt.

zelf een plantenhanger van touw knopen

3. Zet het potje op z’n kop en leg de strengen touwen in setjes van twee gesorteerd neer: twee strengen op elk kwart van de onderkant van het potje en zorg dat ze netjes uit elkaar naar beneden hangen.

zelf een plantenhanger van touw knopen

4. Leg dan een dubbele knoop bij elk setje strengen en maak daarna nieuwe setjes: de rechterstreng van een setje gaat nu samen met de linkstreng van het setje ernaast. Dit doe je met alle setjes en je legt bij allemaal weer een dubbele knoop.

zelf een plantenhanger van touw knopen

5. Dit proces herhaal je steeds en je checkt af en toe of je al voldoende rondes hebt gemaakt om het potje mee te bedekken.

zelf een plantenhanger van touw knopen

6. Ben je helemaal bovenaan, dan draai je het potje om en laat je het potje echt in je knopen hangen. Je kan dan nog in elke twee strengen een knoop leggen ter decoratie. Leg dan nog een dikke knoop met alle strengen bij elkaar ongeveer 20 centimeter boven het potje en knip de resterende strengen af.


7. Eventueel plaats je een klein plantenbordje onderin, zodat er niet teveel water door het gat sijpelt als je het plantje water geeft. Geef het plantje sowieso water boven je wasbak, want helemaal waterdicht is 'ie natuurlijk niet.


Less is more..

En zo simpel kan het dus zijn om je zelf een plantenhanger van touw te knopen. Je hebt natuurlijk ook heel ingewikkelde knopen en macramé technieken, maar zelf hou ik heel erg van niet te ingewikkeld en less is more, dus deze optie is dan top en dus zo in elkaar gezet!

Laat je me weten of jij er ook al één in je huis hebt hangen? Ben erg benieuwd naar jouw bevindingen! Wil je meer simpele DIY ideeën voor hangende decoratie? Bekijk dan ook eens deze blog over een DIY Windgong van kralen.

zelf een plantenhanger van touw knopen

Wil je een mailtje ontvangen wanneer er een nieuwe blogpost of nieuw recept online staat? Abonneer je dan onder aan deze pagina door het invullen van je e-mailadres.

Commenti


Wil je een mailtje ontvangen bij een nieuwe blogpost? Abonneer je dan hieronder!

Bedankt voor het abonneren op mijn blog!

_IMG_000000_000000 (24)_edited_edited.jpg
bottom of page