20210723_211922_0000.png

VEGAN CATERING & RECEPTEN

Zoeken
  • Tessa

Herfstige vegan pompoenlasagne

Deze vegan pompoenlasagne is een heerlijke toevoeging aan de herfst!

In de herfst eet ik het liefst zoveel mogelijk met pompoen, dus vandaar dat ik mij nu maar eens gebogen heb over een vegan pompoenlasagne! Het fijne is dat ze bij Albert Heijn, en wellicht nog wel bij meerdere supermarkten, pompoen-lasagnebladen verkopen! Hoe makkelijk is dat? Verder wil ik er altijd voor zorgen dat de gerechten die ik bij ons thuis op tafel zet, voldoende voedingstoffen bevatten. Dus: veel groenten, genoeg eiwitten, voldoende vezels. Nu dit er allemaal in verwerkt zit vind ik deze vegan pompoenlasagne een dikke vette 10 waard!


Van vergelijken komt..

Wat ik je nog wel graag mee wil geven is: ga niet vergelijken met een echte Italiaanse lasagne, want die smaakt een beetje anders. Daar zitten namelijk geen pompoenbladen in en daar druipt de vettige kaas vanaf. Maar.. dat het niet helemaal hetzelfde smaakt betekent niet dat dit gerecht niet ook heel erg lekker is! Wanneer je gaat vergelijken en bepaalde specifieke verwachtingen hebt, kan een gerecht vaak niet helemaal aan je verwachtingen voldoen. Wanneer je er open instapt dan word je vaak blij verrast! Zo werkt het menselijk brein nou eenmaal. Dus doe je best en stap er open in, want dan weet ik zeker dat jij net zo van deze vegan pompoenlasagne geniet als dat wij deden!

vegan pompoenlasagne

Wil je dit recept bewaren? Sla het op via Pinterest. Laat je me weten wat je van deze vegan pompoenlasagne vond? Deel je receptfoto via Instagram en tag mij via @groeneslingers. Word ik blij van!


Ingrediënten vegan pompoenlasagne

  • 1/2 pak volkoren lasagnebladen

  • 1 pak pompoen-lasagnebladen (Albert Heijn)

  • 1 fles passata

  • 1 pak tomatenblokjes

  • 1 el tijm

  • 1 gele paprika

  • 1 rode paprika

  • 1 ui

  • 2 tenen knoflook

  • 3/4 courgette

  • 3 tomaten

  • 1 blok tofu

  • 2 el citroensap

  • 2 tl zout

  • 1 zak geraspte vegan kaas

  • 2 el olijfolie

vegan pompoenlasagne

Bereidingswijze vegan pompoenlasagne

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.


2. Snipper de ui en snijd de paprika's in kleine blokjes van een 1/2 cm bij een 1/2cm.


3. Snijd alvast de courgette en tomaat in dunne, mooie ronde plakjes.


4. Prak de tofu en roer het citroensap en het zout erdoorheen. Laat even staan.


5. Bak de ui en knoflook op in 1 el olijfolie tot de ui glazig ziet.


6. Voeg nu de paprikablokjes toe en bak deze lekker mee.


7. Schenk de passata, de tomatenblokjes en tijm erbij en roer allemaal flink door. Laat nog even zachtjes staan sudderen.


8. Vet een ovenschaal in met 1 el olijfolie en begin met een laagje volkoren lasagnebladen onderin.


9. Zet het vuur onder je pan met saus uit, pak een soeplepel en schenk een dun laagje saus over de lasagnebladen.


De volgende stap is een beetje afhankelijk van de grootte van je ovenschaal. Ik gebruik echt een flink grote ovenschaal, dus heb geen saus in overvloed hierdoor. Ik begon nu al met het laagje tomatenschijfjes, maar als jij een kleine schaal hebt, dan kan je best nog een laagje volkoren lasagnebladen doen, daar wordt je lasagne wel steviger van.


10. Bedek de laag saus met de schijfjes tomaat en daarbovenop de schijfjes courgette.

11. Verdeel hier boven op je tofumengsel.


12. Giet weer een laagje saus of het geheel.


13. Bedek de saus nu met de pompoenlasagnebladen.


14. Giet een laagje saus over het geheel.


Wanneer je nu nog veel pompoenbladen en saus over hebt, kan je stap 13 en 14 nog een keer herhalen.


15. Bedek het geheel met volkoren lasagnebladen en giet je laatste beetje saus hier overheen.


16. Bestrooi het geheel met een heel zakje geraspte vegan kaas (lekker zoveel mogelijk: hmmm).


17. Schuif de schaal de voorverwarmde oven in voor 30 minuten en daarna kan je genieten van deze heerlijke en herfstige vegan pompoenlasagne!


Eet smakelijk!


Wil je nog meer inspiratie voor herfstige vegan gerechten? Probeer dan ook eens deze lekkere quiche met pompoen!

vegan pompoenlasagne

Wil je een mailtje ontvangen wanneer er een nieuwe blogpost of nieuw recept online staat? Abonneer je dan onder aan deze pagina door het invullen van je e-mailadres.

Wil je een mailtje ontvangen bij een nieuwe blogpost? Abonneer je dan hieronder!

Bedankt voor het abonneren op mijn blog!

_IMG_000000_000000 (24)_edited_edited.jpg