top of page
20210723_211922_0000.png

VEGAN CATERING & RECEPTEN

Zoeken
  • Foto van schrijverTessa

Met deze vegan pumpkin spice latte ga je warm de herfst in

Hoe maak je thuis nou je favoriete herfstdrankje, de vegan pumpkin spice latte? De laatste jaren is dit lekkere herfstdrankje helemaal overgewaaid vanuit Amerika, maar mij hoor je daar niet over klagen! Als er iets je kan opwarmen op een waterkoude herfstdag waarop de bladeren je om de oren vliegen, is het dit drankje wel.

vegan pumpkin spice latte

Maak het jezelf gemakkelijk

Normaalgesproken ben ik echt van de meest gemakkelijke weg, ik moet toegeven dat ik ‘m


daarom ook niet vaak thuis maak. Het is wel even een werkje omdat je eerst de pompoenpuree klaar moet maken, maar je kan natuurlijk ook een voorraadje aanmaken en invriezen, als je echt verslaafd bent. In een ijsblokjesvorm bijvoorbeeld. Dan haal je gewoon

vegan pumpkin spice latte

elke ochtend een nieuw blokje eruit om een paar uur later de vegan pumpkin spice latte in elkaar te draaien.

Meer doen, met je pompoen!

Je kan ook een paar porties maken voor de komende dagen en van de rest een ander lekker pompoenrecept bereiden. Leef je uit, doe dat wat bij jou past en geniet van dit warme en kruidige drankje.


Wil je dit recept bewaren? Sla het op via Pinterest. Laat je me weten wat je van deze vegan pumpkin spice latte vond? Deel je receptfoto via Instagram via #groeneslingers of tag mij via @groeneslingers. Word ik blij van!


Ingrediënten vegan pumpkin spice latte

200 ml havermelk 1 espresso of 50 ml sterke koffie 1 eetlepel gepureerde pompoen 1 theelepel speculaaskruiden Scheutje rijststroop (of een ander zoetmiddel) Eventueel een flinke toef plantaardige slagroom


vegan pumpkin spice latte

Bereiding vegan pumpkin spice latte

1. Verwarm de havermelk met de pompoenpuree, speculaaskruiden en rijstsiroop in een steelpannetje.


2. Als het drankje warm is, giet je het in een flinke koffiemok door een zeef heen. Zo blijft de echte puree achter in de zeef, maar de smaak van de pompoen zit wel in je drankje.


3. Giet dan de koffie nog bij je drankje en maak het eventueel af met een flinke toef plantaardige slagroom (my favourite).


4. En dan lekker op de bank gaan zitten, met een dekentje, boek of heerlijke netflixserie en genieten van je homemade vegan pumpkin spice latte.


Wil je iets lekkers eten bij dit heerlijke drankje? Probeer dan eens mijn vegan speculaaskoeken. Die passen er heel goed bij!


Enjoy!

Wil je een mailtje ontvangen wanneer er een nieuwe blogpost of nieuw recept online staat? Abonneer je dan onder aan deze pagina door het invullen van je e-mailadres.

1 Comment


info
Nov 26, 2021

Dit zit er zooo heerlijk uit! Ga ik binnenkort echt uitproberen. 🥰 Liefs, Angie

Like
Wil je een mailtje ontvangen bij een nieuwe blogpost? Abonneer je dan hieronder!

Bedankt voor het abonneren op mijn blog!

_IMG_000000_000000 (24)_edited_edited.jpg
bottom of page