top of page
20210723_211922_0000.png

VEGAN CATERING & RECEPTEN

Zoeken
  • Foto van schrijverTessa

Vegan citroenboter, heerlijk bij de borrel!

Hoe maak je nou een lekkere vegan citroenboter? Een tijdje geleden hadden we oppas geregeld en waren wij even lekker uit eten. Wanneer ik uit eten ga wil ik nog wel eens een

Vegan citroenboter

klein oogje toeknijpen wat betreft zuivelproducten, omdat nou eenmaal niet overal de keuze echt reuze is op plantaardig gebied. Zo kregen wij bijvoorbeeld bij onze broodjes een o-ver-heer-lij-ke opgeklopte citroenboter. Lekker luchtig en citroenig. Just the way I like it. Wanneer ik zoiets lekkers tegenkom dat nog niet ‘geveganized’ is, krijg ik gelijk zin om dit te proberen. Zo ook bij deze citroenboter. En mensen.. Het is me een partijtje goed gelukt! Wij maken dit nu regelmatig voor bij een borrel en ik heb alleen nog maar enthousiaste reacties gehad. Daarbij is het leuke: het is super super simpel.


Wil je dit recept bewaren? Sla het op via Pinterest. Laat je me weten wat je van deze vegan citroenboter vond? Deel je receptfoto via Instagram via #groeneslingers of tag mij via @groeneslingers. Word ik blij van!


Ingrediënten vegan citroenboter

150 gram gezouten plantaardige boter van Violife op kamertemperatuur Rasp van een halve citroen Sap van een hele citroen


Bereiding

Doe alle ingrediënten bij elkaar in een bak. Klop het dan op tot luchtige boter. Dit kan met de staafmixer en hoeft echt maar een halve minuut. Doe de vegan citroenboter in een gezellig bakje, botermesje erbij en serveer het met lekker brood.


Wil je meer eigen smeersels maken voor bij de borrel? Check dan ook even mijn heerlijke rucolapesto!


Enjoy!

Wil je een mailtje ontvangen wanneer er een nieuwe blogpost of nieuw recept online staat? Abonneer je dan onder aan deze pagina door het invullen van je e-mailadres.


Comentarios


Wil je een mailtje ontvangen bij een nieuwe blogpost? Abonneer je dan hieronder!

Bedankt voor het abonneren op mijn blog!

_IMG_000000_000000 (24)_edited_edited.jpg
bottom of page