top of page
20210723_211922_0000.png

VEGAN CATERING & RECEPTEN

Zoeken
  • Foto van schrijverTessa

Vegan Rucolapesto

Ben jij ook zo gek op pesto en al helemaal als het dan een vegan rucolapesto is? Ik dus ook! Door de jaren heen heb ik mijn eigen manier van vegan pesto maken steeds wat meer aangescherpt. Mijn kennis begon met een non-vegan pesto, van het lunchzaakje in Amersfoort waar ik destijds werkte. Toen ik eenmaal plantaardig ging eten ben ik gaan

Vegan rucolapesto

experimenteren met het basisrecept dat ik kende en de kennis die ik langzaam verzamelde over hoe je zuivelproducten kunt vervangen. Er zijn al veel recepten te vinden op internet, ze lijken in de basis op elkaar, maar verschillen in de detail. Laatst was ik uit eten en kreeg bij mijn parelcouscous rucolapesto… Man.. Ik was verkocht! De dag erna gelijk de keuken in gegaan om rucola aan mijn pestorecept toe te voegen en ik moet zeggen: de vegan rucolapesto is een succes! Net als de citroenboter maken we deze vaak als we een borrel hebben en we krijgen zoveel enthousiaste reacties! Niemand verwacht dat de pesto volledig plantaardig is. Goed toch? Ik heb ook de eerder genoemde parelcouscous met deze pesto nagemaakt. Wil je die maken? Je vindt hem hier. Maar nu eerst iets over het bereiden van deze pesto.


Wil je dit recept bewaren? Sla het op via Pinterest. Laat je me weten wat je van deze vegan rucolapesto vond? Deel je receptfoto via Instagram via #groeneslingers of tag mij via @groeneslingers. Word ik blij van!


Ingrediënten vegan rucolapesto

10 gram edelgistvlokken* 100 gram ongezouten cashewnoten 40 gram rucola (check even een ruime houdbaarheid) Plantje basilicum (alle blaadjes) 2 teentjes knoflook Handje rozijnen Zout & peper naar smaak (voorzichtig hiermee) Olijfolie extra vierge


Bereiding

Vegan rucolapesto

1. Maal eerst de harde ingrediënten: cashewnoten en rozijnen, in de keukenmachine.


2. Mix daarna de edelgistvlokken*, rucola, basilicum, knoflook, zout en peper erbij.


3. Is alles fijngemalen? Giet dan langzaam tijdens het mixen, door de opening in het deksel van je keukenmachine olijfolie erbij en houd daarbij goed in de gaten wat de dikte van je mengsel is (of het niet te veel olijfolie is).


4. Proef even of je de vegan rucolapesto goed op smaak hebt gebracht met peper en zout, anders kan je altijd nog wat toevoegen.


*EdelWHAT? Edelgistvlokken is gedroogd en gedeactiveerd gist met een kaasachtige smaak. In de supermarkt kan je het vinden in het natuurvoedingsschap. Wil je meer weten? Raadpleeg Ecosia (het nieuwe Google dat bomen plant).


Wil je deze pesto bij een lekker recept proberen? Maak dan eens mijn overheerlijke Parelcouscous met Rucolapesto.


Enjoy!

Wil je een mailtje ontvangen wanneer er een nieuwe blogpost of nieuw recept online staat? Abonneer je dan onder aan deze pagina door het invullen van je e-mailadres.

댓글


Wil je een mailtje ontvangen bij een nieuwe blogpost? Abonneer je dan hieronder!

Bedankt voor het abonneren op mijn blog!

_IMG_000000_000000 (24)_edited_edited.jpg
bottom of page