20210723_211922_0000.png

VEGAN CATERING & RECEPTEN

Zoeken
  • Tessa

Lekkere vegan sinterklaasrecepten

Maak gezonde pepernootjes en speculaaschocolademelk met deze vegan sinterklaasrecepten!

Oh zó lekker en makkelijke zijn deze twee vegan sinterklaasrecepten, om deze feestperiode goed mee te beginnen! De beste man is alweer ruim een week in ons koude kikkerlandje te vinden en daarmee zitten we midden in een drukke maar gezellig periode. Een tijd waarin we vaak net wat meer snoepen. Ik geef je twee lekkere recepten met een twist!


Perfecte combi

Wanneer je helemaal in de sinterklaasstemming wilt komen en lekkere dingen op tafel wilt zetten, dan is dit toch wel de perfecte combi! Het fijne eraan vind ik dat de pepernootjes gewoon gezond zijn en dan mag je best wel een extra grote toef slagroom op je chocolademelk doen toch? Er wordt al zoveel gesnoept in deze periode, dat ik ook daarom dit gezondere alternatief wel heel fijn vind. En denk je: bah gezond, dat is vast niet lekker: ze zijn heeeerlijk! Ze zijn alleen niet krokant, maar qua smaak: genieten!

Vegan sinterklaasrecepten

Wil je dit recept bewaren? Sla het op via Pinterest. Laat je me weten wat je van deze vegan sinterklaasrecepten vond? Deel je receptfoto via Instagram via #groeneslingers of tag mij via @groeneslingers. Word ik blij van!


Ingrediënten vegan sinterklaasrecepten

Gezonde pepernootjes:

  • 1 handje walnoten

  • 1 handje gerookte amandelen

  • 1 handje gedroogde abrikozen

  • 3 medjoul dadels (ontpit)

  • 1/2 el speculaaskruiden

  • 1/2 el tahinpasta


Warme speculaaschocolademelk voor 1 groot glas of twee kleine kopjes:

  • 250 ml plantaardige melk, liefst een wat vollere variant, zoals sojamelk.

  • 4 blokjes vegan pure chocolade (17 gr)

  • 1 el kokosbloesemsuiker of ander zoetmiddel

  • 1/2 el speculaaskruiden

  • Plantaardige slagroom

  • 1 Lotus speculooskoekje

  • snufje kaneel


En voor de volwassenen om 'm net iets interessanter te maken twee opties:

• 1 espresso (dan iets minder chocolademelk)

• of: een klein scheutje rum


vegan sinterklaasrecepten

Bereidingswijze vegan sinterklaasrecepten

Gezonde pepernoten:

Maal alles bij elkaar fijn in de keukenmachine en draai er balletjes de vorm van pepernootjes van. Qua smaak net echt!


Speculaaschocolademelk:

1. Verwarm de melk in een pannetje (niet koken) en laat de chocolade er in smelten, voeg dan het zoetmiddel en de speculaaskruiden toe. Roer alles goed door. Als je een opschuimapparaat hebt is het ook lekker om alles hierin te verwarmen, zodat je ook wat schuim krijgt.

2. Schenk je chocolademelk in een groot glas of twee kopjes en zorg dat je nog 2 tot 3 cm onder de rand ruimt over hebt.

3. Schenk nu de eventuele espresso of rum erbij en spuit de slagroom er bovenop.

4. Verkruimel het koekje en strooi het met de kaneel over je flinke toef slagroom.


En genieten maar van deze twee heerlijke vegan sinterklaasrecepten!


Wil je meer inspiratie voor lekkere sinterklaasrecepten? Probeer dan ook eens deze krokante vegan kruidnoten. Iets minder gezond, maar wel zoals je de kruidnoten uit de winkel kent!

vegan sinterklaasrecepten

Wil je een mailtje ontvangen wanneer er een nieuwe blogpost of nieuw recept online staat? Abonneer je dan onder aan deze pagina door het invullen van je e-mailadres.

Wil je een mailtje ontvangen bij een nieuwe blogpost? Abonneer je dan hieronder!

Bedankt voor het abonneren op mijn blog!

_IMG_000000_000000 (24)_edited_edited.jpg