top of page
20210723_211922_0000.png

VEGAN CATERING & RECEPTEN

Zoeken
 • Foto van schrijverTessa

Vegan kaneelbroodjes bakken

Hoe maak je nou lekkere vegan kaneelbroodjes, maar dan echt net zo lekker als bij je

favoriete koffietent? Ik heb een recept dat ik zelf misschien nog wel lekkerder vind! Maar misschien komt dit ook door het feit dat ik hier heel veel bewuste keuzes in maak, voor de wereld en mijn eigen lichaam. Dan kan ik direct meer van iets lekkers genieten. Misschien herken je dit wel.

Vegan kaneelbroodjes

No waste

Voor dit gerecht is een klein beetje pompoenpuree nodig, dus als je daar een hele pompoen voor slacht, kan je maar beter ook gelijk iets lekkers van de rest van die pompoen maken. Een pompoensoepje is zo gemaakt als de pompoen eenmaal in stukjes gesneden is. Laat de soep lekker naast je pruttelen terwijl jij je over dit recept van vegan kaneelbroodjes buigt.

Wees creatief

Voel je vrij om creatief te bakken. Als jij geen havermelk, maar amandel- of sojamelk in huis

Vegan kaneelbroodjes

hebt, gebruik dat dan. Als je geen pompoen of pompoenpuree in huis hebt, kan je appelmoes gebruiken om het luchtig te krijgen. In plaats van kokosbloesemsuiker kan je palmsuiker gebruiken, of gewoon witte of rietsuiker. Heb je geen speculaaskruiden? Gebruik dan alleen kaneel. Gemak dient de mens en het is al een super stap om vegan te gaan eten. Maak het jezelf dan niet te moeilijk.


Wil je dit recept bewaren? Sla het op via Pinterest. Laat je me weten wat je van deze vegan kaneelbroodjes vond? Deel je receptfoto via Instagram via #groeneslingers of tag mij via @groeneslingers. Word ik blij van!


Voorbereiding

Even twee voorbereidingstipjes voor we gaan beginnen: 1. Slacht alvast een pompoen, kook 250 gram, weeg daarna 140 gram af en pureer dit. 2. Zet een paar uur voor je gaat bakken even de cashewnoten in de week.


Ingrediënten vegan kaneelbroodjes

Deeg voor 15-20 broodjes

 • 450 gram speltbloem (kan ook 150 gram spelt en 300 gram witte bloem)

 • 3 eetlepels kokosbloesemsuiker

 • 1 zakje gist

 • Snufje zout

 • Snufje nootmuskaat

 • 140 gram gepureerde pompoen

 • 150 ml havermelk

 • 80 gram plantaardige margarine (Violife) op kamertemperatuur

Vulling voor 15-20 broodjes

 • 60 gram plantaardige margarine (Violife)

 • 120 gram kokosbloesemsuiker

 • 3 eetlepels speculaaskruiden

Glazuur voor 15-20 broodjes

 • 100 gram cashewnoten 2 uur geweekt in water

 • 50 gram kokosbloesemsuiker

 • 3 eetlepels rijstsiroop (of ahorn- of agavesiroop als je dit niet in huis hebt)

 • 100 gram (gebrande) pecannoten


Bereiding vegan kaneelbroodjes

Vegan kaneelbroodje

Deeg

Het deeg is een kwestie van alle ingrediënten onder het kopje ‘deeg’ door elkaar kneden en een half uur tot een uur laten rusten onder een theedoek nat gemaakt met warm water. Gebruik je alleen speltmeel, laat het dan minimaal een uur rijzen. Doe de ingrediënten voor de vulling alvast in de pan, maar het fornuis nog niet aan. Daarna kan je het deeg uitrollen met een deegroller. Maak een mooi rechthoekige vorm ervan.


Tip: strooi wat meel of bloem op de ondergrond, op je deegroller en een klein beetje op je deeg, zodat het niet aan elkaar blijft plakken.


Vulling

Smelt de boter in de pan. Als deze is gesmolten zet je het vuur uit en gooi je de kokosbloesemsuiker en de speculaaskruiden erbij. Wacht niet en smeer het mengsel gelijk over je deeg heen.

Vegan kaneelbroodje

Nu rol je het deeg op vanaf de brede kant (de smalle kant is dus de zijkant). Snijd de rol in

stukjes van ongeveer 4 a 5 centimeter breed. Pak de bakplaat en bedek deze met je bakmat (duurzaam), of als je deze niet hebt met ovenfolie. Leg de deegrolletjes met de spiraalvorm naar het plafond op de bakplaat en druk ze een beetje plat. Laat ze even 20 minuten rusten en verwarm de oven ondertussen voor op 180 graden.


Bestrijk de rolletjes nog even met een kwastje of lepeltje met wat havermelk voordat ze in de oven gaan. Bak in 20 minuten af.Glazuur

Vegan kaneelbroodje

Terwijl de rolletjes in de oven liggen kan jij aan de slag met het glazuur. Als de cashewnoten nog liggen te weken: lek ze even uit en doe ze in de keukenmachine. Doe de kokosbloesemsuiker en de rijstsiroop erbij en mix het tot een gladde substantie.


Wanneer de rolletjes in de oven klaar zijn, haal je ze eruit en bestrijk je ze met het glazuur. Als ‘kers op de taart’ kan je nog wat pecannoten op het glazuur leggen.


En nu genieten van een heerlijk warm vegan kaneelbroodje! Zin om nog meer lekkers voor bij de koffie te maken? Probeer ook eens mijn vegan speculaaskoeken.


Eet smakelijk!

Wil je een mailtje ontvangen wanneer er een nieuwe blogpost of nieuw recept online staat? Abonneer je dan onder aan deze pagina door het invullen van je e-mailadres.


Comments


Wil je een mailtje ontvangen bij een nieuwe blogpost? Abonneer je dan hieronder!

Bedankt voor het abonneren op mijn blog!

_IMG_000000_000000 (24)_edited_edited.jpg
bottom of page