top of page
20210723_211922_0000.png

VEGAN CATERING & RECEPTEN

Zoeken
  • Foto van schrijverTessa

Natuurlijke huidverzorging

Ben je op zoek naar wat er allemaal op de markt is qua natuurlijke huidverzorging? Ik snap je! Een tijdje geleden besloot ik ook mijn dagelijkse beautyroutine om te gooien en mij eens goed te verdiepen in de duurzame opties op dit gebied met natuurlijke ingrediënten. Goed voor je huid en goed voor de aarde. We vergeten nog wel eens, als we het over ‘de natuur’ hebben, dat wij daar ook gewoon bij horen. Ons lichaam vindt het dus ook het prettigst als

Natuurlijke huidverzorging

er natuurlijke stofjes op wordt gesmeerd. Want, laten we wel wezen, alles wat we op onze huid smeren wordt opgenomen in ons lichaam. Natuurlijk, ons lichaam kan super veel aan en veel chemische dingen hebben in kleine hoeveelheden echt niet zoveel invloed, maar toch.. Het idee om iets, wat in grote hoeveelheden wel schadelijk voor je lichaam zou zijn, op je huid te smeren.. Voelt niet zo lekker, toch? Ik ben dus op zoek gegaan naar die producten met minder ‘schadelijke’ ingrediënten. In deze zoektocht ben ik tot nu toe op een paar merken gestuit. Nou ben ik eigenlijk altijd wel van betaalbare alternatieven, maar aangezien ik altijd een lastige huid heb gehad, gevoelig voor pukkeltjes en zo, ben ik best bereid wat meer geld aan dit soort dingen uit te geven. Ook nu er langzaam wat rimpeltjes verschijnen, merk ik dat de duurdere merken toch meer voor mijn gevoelige huid doen dan de goedkope varianten. Je zult dus merken dat er ook wel wat duurdere suggesties tussen zitten, maar ook zeker goedkopere, dus take your pick en kijk of je er iets tussen ziet dat past bij jouw natuurlijke huidverzorging!


Junglück maakt vegan en natuurlijke verzorgingsproducten die duurzaam geproduceerd zijn. Sinds kort gebruik ik de nachtcrème en de zonnebrandcrème voor het gezicht van dit merk en ik ben dik tevreden. Het product voelt heel fijn aan, smeert goed uit en wat ik zo mooi vind: het flesje heeft een pompje dat maar heel kleine hoeveelheden tegelijkertijd eruit pompt, waardoor je niet snel teveel gebruikt. Superfijn! Dit merk heeft nog meer fijne producten, zoals peelings. Die wil ik ook nog een keer gaan proberen. Uiteraard zal ik je daarna vertellen wat mijn ervaring is.

Natuurlijke huidverzorging

Ik gebruik al een paar jaar een aantal producten van Natural Heroes. Ik vind deze prijs heel erg meevallen, de ingrediënten zijn meganatuurlijk (biologisch) en de producten zijn duurzaam verpakt. Zo hebben wij bijvoorbeeld een grote pot shea butter in huis, vol met vitaminen A en E. Dat gebruiken we voor van alles! Voor ons lichaam, maskertje voor je haar, als je niet snel pukkeltjes krijgt kan je dit op je gezicht gebruiken (ik kan dit niet), het dient als handcrème, we smeren de kinderen ermee in na het douchen.. Echt fijn spul. Het voelt wel even vettig, maar trekt vrij snel in. Bovendien zit er een natuurlijk SPF-factor in. Niet heel hoog, het ligt tussen de 0 en 6 in, maar buiten het lente- en zomerseizoen biedt dit toch meer bescherming dan geen SPF.


Naast de shea butter hebben we ook de Castor Oil in huis. Dit is een vettige olie die ik ’s avonds altijd op mijn handen smeer en ik doe ’t de avond voordat ik mijn haar was als maskertje in mijn haar. Als je heel droge plekken op je huid hebt is dit ook fijn om te gebruiken. Castor Oil zit vol omega 9, vandaar dat het zo goed is voor je haar, en vitamine E. Puur natuur en zonder vervelende toevoeging. Dikke tip!

Natuurlijke huidverzorging

Dan hebben we ook nog de Argan Oil van Natural Heroes. Ik smeer deze ’s avonds altijd op mijn lippen, ter verzorging, maar mijn vriend smeert altijd zijn gezicht hiermee in. Ik kan dit echt niet doen, dat is de garantie voor pukkeltjes, maar dat geeft wel aan hoe lekker vettig het is. Deze Argan Oil is koudgeperst en bevat veel vitamine E, mineralen en onverzadigde vetzuren. Argan Oil werkt ook heel goed als masker voor je haar.

Tot slot gebruik ik Witch Hazel als toner. Nadat ik mijn gezicht heb gewassen aan het eind van de dag, spray ik wat van dit goedje op een wasbaar wattenschijfje en verwijder ik het resterende vuil van de dag. Witch Hazel heeft een zuiverende werking en is vrij van alcohol. Als je het hebt over natuurlijke huidverzorging is dit absoluut een aanrader!


Kruidvat

Kruidvat heeft een veganlijn ‘Natures’ waarvan ik nu de oogcrème gebruik. Heel goed betaalbaar uiteraard, want het is Kruidvat. Doordat er geen dierlijke producten worden gebruikt is het uiteraard al een stukje duurzamer. Overigens zijn alle ingrediënten van duurzame oorsprong, maar ik vraag me wel af hoe milieubewust de rest van de productie is. De verpakking is wel van plastic, maar biologisch afbreekbaar. Wil je een stapje duurzamer doen, dan is het zeker een goede keuze om de producten van Nature te gebruiken.


Dit is een merk waar ik ook heel geïnteresseerd in ben. Food For Skin maakt natuurlijke huidverzorging zonder zooi en microplastics. Lucky me, want ik heb laatst bij een winactie een pakketje gewonnen, die ik eerdaags in de brievenbus verwacht. Dus ook deze kan ik gaan uittesten. Uiteraard laat ik het resultaat weten!

Natuurlijke huidverzorging

Natuurlijk en plasticvrij, dat zijn de verzorgingsproducten van Happy Soaps. Daarnaast zijn het echt heel fijne en lekker ruikende producten. Ik gebruik hier zelf de body wash, shampoo, face wash en deo van and I couldn’t be happier. Naast dat het heel goed voelt om zo verpakkingsvrij te wassen, doen ze ook waarvoor ik ze gekocht heb. Dus tipje dit hoor!


Dit zijn de producten die ik nu gebruik, maar ik ben steeds meer producten aan het ontdekken, dus wie weet kom ik binnenkort weer met nieuwe aanraders op het gebied van natuurlijke huidverzorging. Ik ben heel benieuwd of hier iets tussen zit wat jou ook aanspreekt en of jij nog mooie tips hebt op dit gebied. Laat je me het weten in de comments?


Meer tips op het gebied van een groene lifestyle vind je hier.

Wil je een mailtje ontvangen wanneer er een nieuwe blogpost of nieuw recept online staat? Abonneer je dan onder aan deze pagina door het invullen van je e-mailadres.


Commenti


Wil je een mailtje ontvangen bij een nieuwe blogpost? Abonneer je dan hieronder!

Bedankt voor het abonneren op mijn blog!

_IMG_000000_000000 (24)_edited_edited.jpg
bottom of page