top of page
20210723_211922_0000.png

VEGAN CATERING & RECEPTEN

Zoeken
  • Tessa

Pepernootpannenkoeken

Ontbijt, lunch of dineer met dit recept voor pepernootpannenkoeken op 5 december!

Wanneer je het sinterklaasthema echt helemaal af wilt maken, dan bak je deze pepernootpannenkoeken op 5 december! De kinderen zullen er van smullen en het feest is compleet! En zeg nou zelf? Pepernoten? Lekker! Pannenkoeken? Lekker! Kan niet mis gaan deze combi! Zorg wel even dat je vegan pepernoten in huis hebt, maar dat is niet zo ingewikkeld tegenwoordig, gelukkig!


Een goede voorbereiding helpt

Op zich is dit een heel makkelijk recept, maar je de kans dat je gaat stressen op het moment dat je beslag in de pan zit, is zeker aanwezig. Zorg daarom dat je de pepernoten al verkruimeld hebt voordat je begint aan het pannenkoeken bakken. Dan strooi je de kruimels zo over je pannenkoeken en blijf je lekker ontspannen.


pepernootpannenkoeken

Wil je dit recept bewaren? Sla het op via Pinterest. Laat je me weten wat je van deze pepernootpannenkoeken vond? Deel je receptfoto via Instagram via #groeneslingers of tag mij via @groeneslingers. Word ik blij van!


Ingrediënten voor 6 kleine pepernootpannenkoeken

  • 1 rijpe banaan

  • 100 gr bloem (of een ander meelsoort naar keuze)

  • 150 ml plantaardige melk

  • 1 flinke el speculaaskruiden

  • 24 pepernoten

  • 1 tl bakpoeder

  • snufje zout

pepernootpannenkoeken

Bereidingswijze pepernootpannenkoeken

1. Mix de banaan, bloem, melk, speculaaskruiden, bakpoeder en zout in een blender tot het beslag.


2. Pak een kleine koekenpan en vet deze in, verwarm de pan op middelhoog vuur.


3. Schenk voldoende beslag in de pan en verspreid het netjes met de bolling van een lepel.


4. Verkruimel er dan 4 pepernoten boven en verdeel het gelijkmatig over de pannenkoek.

5. Is de onderkant gaar genoeg? Draai de pannenkoek dan nog even een halve minuut op de andere kant.


6. Check of de andere kant ook gaar is en haal 'm dan uit de pan.


7. Zet eventueel een bord op 80-100 graden in de oven en leg daar de pannenkoeken op die al klaar zijn, zo blijven ze warm.


8. Aan tafel! Het lekkerst is als je binnen het thema blijft en er speculoospasta over heen drapeert of smeert. Dat hebben wij wel gedaan (zie foto) en het was smullen! Helemaal in sinterklaassferen.


Eet smakelijk, geniet van je pepernootpannenkoeken en een fijne sinterklaasperiode gewenst!


Wil je nog meer inspiratie voor vegan sinterklaasrecepten? Probeer dan ook eens deze pepernoten taart met chocoladeganache!

pepernootpannenkoeken

Wil je een mailtje ontvangen wanneer er een nieuwe blogpost of nieuw recept online staat? Abonneer je dan onder aan deze pagina door het invullen van je e-mailadres.


Wil je een mailtje ontvangen bij een nieuwe blogpost? Abonneer je dan hieronder!

Bedankt voor het abonneren op mijn blog!

_IMG_000000_000000 (24)_edited_edited.jpg
bottom of page