top of page
20210723_211922_0000.png

VEGAN CATERING & RECEPTEN

Zoeken
  • Foto van schrijverTessa

Schuurmiddel maken, zo doe je dat

Voor in de serie 'maak je eigen schoonmaakmiddelen, is dit een hele fijne, want deze keer gaat het over schuurmiddel maken! Je maakt er supergoed de wasbak, het aanrecht, het toilet, de douche, het bad en de wastafel mee schoon. Je hebt maar twee tot drie ingrediënten nodig en je bent een stuk vriendelijker naar het milieu toe. Bovendien verspreid je geen agressieve en chemische luchtjes bij je in huis en is het echt heel makkelijk om zelf schuurmiddel te maken.

schuurmiddel maken

Waarom zelf schoonmaakmiddelen maken?

Hierboven zei ik al even iets over die blootstelling aan agressieve, chemische luchtjes en middeltjes in huis, wanneer jouw schoonmaakmiddel uit de winkel komt. Dit is dan ook een heel belangrijke reden om zelf schoonmaakmiddelen te maken. Daarnaast vervuil je het grondwater niet met deze chemische middeltjes wanneer je zelf schoonmaakmiddelen maakt. Ook een heel goede reden, lijkt me. Tot slot zorg je ook voor minder afval. De ingrediënten koop je in grotere hoeveelheden en hier doe je uiteindelijk veel langer mee dan wanneer je elke zoveel weken een nieuwe fles in de winkel koopt.


Tijd om aan de slag te gaan. Je zult merken hoe simpel het is om zelf schuurmiddel te maken. Succes!


Wil je dit recept bewaren? Sla het op via Pinterest. Laat je me weten wat je van dit homemade schuurmiddel vind? Deel je foto via Instagram en tag mij via @groeneslingers. Word ik blij van!


schuurmiddel maken

Schuurmiddel maken, zo doe je dat


Wat heb je nodig?

5 eetlepels dubbelkoolzuursoda (afgestreken) 4 eetlepels glycerine Eventueel een paar druppels etherische olie naar keuze toevoegen.


Roer alles door elkaar in een potje en klaar is je schuurmiddel!


Je ziet het, het is echt supersimpel om schuurmiddel te maken. Je hebt alleen even de juiste ingrediënten nodig, maar als je die eenmaal hebt, doe je er ook heel lang mee. Wil je nog meer recepten voor home made schoonmaakmiddelen? Kijk dan eens bij dit recept voor een DIY wasmiddel.


Laat je me weten of je dit recept hebt uitgeprobeerd? Ben erg benieuwd naar jouw bevindingen!

schuurmiddel maken

Wil je een mailtje ontvangen wanneer er een nieuwe blogpost of nieuw recept online staat? Abonneer je dan onder aan deze pagina door het invullen van je e-mailadres.


Comentários


Wil je een mailtje ontvangen bij een nieuwe blogpost? Abonneer je dan hieronder!

Bedankt voor het abonneren op mijn blog!

_IMG_000000_000000 (24)_edited_edited.jpg
bottom of page