top of page
20210723_211922_0000.png

VEGAN CATERING & RECEPTEN

Zoeken
  • Foto van schrijverTessa

Taco's met pulled jackfruit, lekker zomers

De zomer kan beginnen met deze taco's met pulled jackfruit!

Wil je een lekker zomers gerecht maken, dan zit je nooit fout met dit gerecht van taco's en pulled jackfruit! Lekker fris, een heerlijke smakencombinatie en prachtig om te serveren vanwege al die verschillende vrolijke kleuren op je bord! Leuk aan dit recept is dat je het als diner kunt serveren en dan steeds opnieuw een taco kunt inrichten met de verschillende ingrediënten, maar je kunt het ook als borrelhapje aanbieden of lekker als lunch. Omdat taco's niet meteen heel groot zijn, kan je de hoeveelheid heel goed zelf bepalen. Fijn toch?

taco's met pulled jackfruit

Wat is jackfruit?

Jackfruit is een vrucht en niet zomaar een vrucht, namelijk de grootste ter wereld! Ze groeien in Azië en groeien in bomen die wel 30 meter hoog kunnen worden. De vrucht heeft een harde schil, maar van binnen zit het vol met zacht vruchtvlees. Het leuke aan dit vruchtvlees is, dat het de bite van pulled pork heeft. Dus als je het lekker en even goed marineert, dan maak je hier de lekkerste gerechten mee. Heerlijk op taco's dus!


Wil je dit recept bewaren? Sla het op via Pinterest. Laat je me weten wat je van deze taco's met pulled jackfruit vindt? Deel je foto via Instagram en tag mij via @groeneslingers. Word ik blij van!

taco's met pulled jackfruit

Ingrediënten taco's met pulled jackfruit

Voor het jackfruit:

1 blik pulled jackfruit 1 sjalotje

2 teentjes knoflook 1 theelepel komijnpoeder 1/2e theelepel paprikapoeder Beetje zout en (cayenne)peper (afhankelijk van hoe scherp je het wilt maken) 250 ml groentebouillon 3 eetlepels Remiasaus: the real zero jack smokey bbq


Voor de overige vulling:

Slasoort naar keuze, ik gebruik hier een slamelange Kiemen Edamame bonen

Komkommer

Tomaat

Limoen of citroen

Koriander

Ingelegde rode ui (klik voor recept)

Guacamole (klik voor recept) Haver fraiche van Albert Heijn

Taco's met pulled jackfruit

Bereiding taco's met pulled jackfruit

Hoe eerder het jackfruit marineert, hoe langer het kan intrekken en hoe intenser de smaak uiteindelijk wordt. Marineer het minimaal 5 uur van te voren, maar een halve tot hele dag van te voren kan ook heel goed.


1. Snipper het sjalotje en snijd de knoflook fijn.


2. Bak het op tot het sjalotje glazig ziet en doe daarna het jackfruit erbij. Wanneer je voor een blikje jackfruit hebt gekozen dat nog niet 'pulled' is, trek dan het jackfruit zelf nog even voorzichtig los van elkaar.


3. Voeg dan in de pan de kruiden en de bouillon toe.


4. Laat dit geheel sudderen tot de bouillon volledig door het jackfruit is opgenomen.


5. Leg vervolgens het hele mengsel te marineren in de barbecuesaus, zolang als dat jij de tijd hebt (liefst minimaal 5 uur).


6. Wanneer het naar jou idee lang genoeg heeft liggen marineren, bak je het in 20 tot 25 minuten in de oven op 200 graden.

taco's met pulled jackfruit

7. Bereid de guacamole volgens dit recept en heb je nog geen ingelegde rode ui? Kijk dan even hier hoe je dat kunt bereiden. Je kan hier best een tijdje mee doen en het fleurt heel veel gerechten op qua smaak én kleur, dus zeker de moeite waard om even te doen.


8. Zorg dan dat de rest van de ingrediënten voor de vulling ook gesneden en leuk uitgestald wordt op tafel in leuke bakjes en schaaltjes, of leg het neer als één salade die toegevoegd kan worden met de guacamole en haver fraiche 'on the side' natuurlijk.


9. Bereid de taco's zoals op de verpakking staat.


En het tacofestijn kan beginnen! Serveer het lekker met sangria of een ander vrolijk en zomers drankje en geniet van deze taco's met pulled jackfruit!


Eet smakelijk!

Wil je meer recepten waarbij je die ingelegde rode ui kunt gebruiken? Probeer dan eens deze heerlijke zomerse salade of flatbread met gemarineerde tempeh!

Wil je een mailtje ontvangen wanneer er een nieuwe blogpost of nieuw recept online staat? Abonneer je dan onder aan deze pagina door het invullen van je e-mailadres.




Wil je een mailtje ontvangen bij een nieuwe blogpost? Abonneer je dan hieronder!

Bedankt voor het abonneren op mijn blog!

_IMG_000000_000000 (24)_edited_edited.jpg
bottom of page