top of page
20210723_211922_0000.png

VEGAN CATERING & RECEPTEN

Zoeken
  • Foto van schrijverTessa

Vegan tagliatelle rode pesto

Waan je op vakantie met deze vegan tagliatelle rode pesto

Als je net zoals ik zó kan genieten van lekkere pasta's maar je zoekende bent naar hoe je dit vegan kan doen, dan moet je zeker deze lekkere vegan tagliatelle rode pesto eens proberen! Heerlijk voor een doordeweekse dag, maar ook leuk en lekker om te serveren als je eters krijgt! Everybody loves pasta toch? En het leuke met pasta is dat je zelf al je favo Italiaanse toppings kunt toevoegen. Dus volg niet klakkeloos mijn suggesties, misschien heb jij wel ideeën die het gerecht voor jou nóg veel lekkerder maken!


vegan tagliatelle rode pesto

Wil je dit recept bewaren? Sla het op via Pinterest. Laat je me weten wat je van deze vegan tagliatelle rode pesto vindt? Deel je foto via Instagram en tag mij via @groeneslingers. Word ik blij van!


Ingrediënten vegan tagliatelle rode pesto

  • 500 gr tagliatelle (ik neem altijd de verse van AH, vegan en volkoren)

  • 1 bakje cherrytomaatjes

  • 40 gr pijnboompitten

  • Veldsla (hoeveelheid naar smaak)

  • Vegan feta (hoeveelheid naar smaak als topping)

  • Evt. plantaardige zalmfilet van Vivera

Voor de pesto:

  • 75 gr ongezouten en ongebrande cashewnoten

  • 15 gr edelgistvlokken

  • 25 gr rozijnen

  • 1-2 teen knoflook

  • 50 gr zongedroogde tomaten (droog)

  • 1 plantje basilicum

  • 1 hand rucola

  • Peper&zout naar smaak

  • Extra vierge olijfolie (hoeveelheid tot juiste dikte)


vegan tagliatelle rode pesto

Bereiding vegan tagliatelle rode pesto

1. Verwarm de oven op grillstand 220°C


2. Was de cherrytomaatjes, leg ze in een ovenschaal en bestrijk ze met olijfolie.


3. Grill de tomaatjes 20 minuten in de oven.


Voor de pesto:

4. Spoel de zongedroogde tomaten af en laat ze 10 minuten weken in goed heet water.


5. Doe de cashewnoten, edelgistvlokken, rozijnen en knoflook in de keukenmachine en maal ze fijn.


6. Giet de zongedroogde tomaten af en doe ze samen met de blaadjes van het basilicumplantje en de rucola in de keukenmachine en mix nogmaals.


7. Voeg nu de olijfolie toe en mix tot je pesto de juiste dikte heeft. Ik voeg de olie altijd toe tijdens het mixen, door dat schoorsteentje op je keukenmachine.


8. Voeg peper en zout naar smaak toe.


9. Kook de tagliatelle zoals beschreven op de verpakking.


10. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan op middelhoog vuur. Schud ze regelmatig om en hou echt goed in de gaten want voor je het weet zijn ze aangebrand. Begin je ze te ruiken en krijgen ze een mooie bruin geroosterd stukje? Haal de pan dan echt van het fornuis en schud ze regelmatig nog even om zodat ze niet alsnog aanbranden in de nog hete pan.


11. Giet de tagliatelle af en voeg de pesto toe. Roer goed door.


12. Maak je bord heerlijk op door eerst de tagliatelle met pesto erop te leggen, dan wat veldsla aan de zijkanten. Strooi er wat pijnboompitten overheen en verkruimel wat feta. Leg ten slotte nog wat heerlijk gegrilde cherrytomaatjes erop en smullen maar van je heerlijke vegan tagliatelle rode pesto!


13. Oja, wij aten er de heerlijke vegan zalm van Vivera bij. Hou jij daar ook van, dan is dat absoluut een aanrader. Even lekker opbakken aan beide kanten en hij kan erbij op je bord!


Wil je meer inspiratie voor een lekkere vegan pasta? Probeer dan ook eens deze gnocchi carbonara!


Eet smakelijk!

vegan tagliatelle rode pesto

Wil je een mailtje ontvangen wanneer er een nieuwe blogpost of nieuw recept online staat? Abonneer je dan onder aan deze pagina door het invullen van je e-mailadres.

Wil je een mailtje ontvangen bij een nieuwe blogpost? Abonneer je dan hieronder!

Bedankt voor het abonneren op mijn blog!

_IMG_000000_000000 (24)_edited_edited.jpg
bottom of page