top of page
20210723_211922_0000.png

VEGAN CATERING & RECEPTEN

Zoeken
  • Foto van schrijverTessa

DIY windgong van kralen om je tuin of kampeerplek mee op te fleuren

Met de zomer in het zicht willen we graag onze tuin een beetje gezelliger maken en waarmee kan dat nou beter dan met een DIY windgong van kralen? Afhankelijk van welke kleurencombinaties je kiest, staat deze windgong heel gezellig, stijlvol of creëert het juist een soort van rust. Hang ‘m aan een boom of een overkapping en zie hoe kalmerend het werkt om te zien hoe de wind de kralenslingers heen en weer waait. En dan is dit nog eens extra leuk, omdat je ‘m zelf in elkaar hebt gezet!

DIY Windgong van kralen

Duurzaam project

Het leuke aan dit project is dat het helemaal milieubewust uitgevoerd kan worden en dat maakt het ook eigenlijk nog veel leuker. Eerst begin je namelijk met je zoektocht naar de leukste en mooiste kralen die helemaal jouw smaak zijn. Dit doe je door kettingen (of losse kralen) te shoppen, voor een prikkie, bij vlooienmarkten of kringloopwinkels. Als ze maar tweedehands zijn. Tipje: wanneer je de kettingen een beetje op een handige plek doorknipt, om de kralen eraf te halen, dan kan je zelfs nog het draad van de voormalige ketting gebruiken voor je slingers.

DIY Windgong van kralen

Meer voorbereidingen

Wanneer je eenmaal de juiste kralen hebt verzameld kan je bijna beginnen aan je DIY windgong van kralen. Het enige dat je nu nog nodig hebt is een conservenblik. Misschien heb je zelf nog iets liggen of kan je er één bij je buurvrouw krijgen die net haar sperziebonen uit blik op het vuur heeft staan. Week nu het etiket eraf en maak het blik schoon. Zorg dat de garen of het oude draad van de kettingen, het robuuste touw en een schaar klaarliggen and you are ready to start!


Wil je dit idee bewaren? Sla het op via Pinterest. Laat je me weten hoe jouw windgong is geworden? Deel je foto via Instagram en tag mij via @groeneslingers. Word ik blij van!


Handleiding DIY Windgong van kralen


Benodigdheden DIY Windgong van kralen

Voldoende kralen helemaal naar jouw wens Draad of ijzergaren Een leeg, schoon en etiketvrij conservenblik (zonder deksel) Bolletje robuust touw

Schaar

DIY Windgong van kralen

1. Het robuuste touw en het blik

Wikkel eerst het robuuste touw om je hele blik heen, begin bij het open gedeelte van je blik. Zorg dat dit redelijk strak tegen elkaar aan zit, zodat je bijna geen blik meer ziet. Tip: leg het beginstukje van je touw over het blik heen, zodat je daar de rest van het touw gaandeweg verder omheen wikkelt en je het zo onzichtbaar vastzet. Is het blik bijna helemaal omwikkeld? Knip dan het touw af en haak bij het vastzetten het laatste stukje van het touw onder de laatste twee gewikkelde rijen en zo blijft het ook goed vastzitten.

Nog een tip hierbij: kijk uit voor de scherpe randjes, want ik haalde mijn vinger open bij deze activiteit.

DIY Windgong van kralen

2. Het kralen rijgen

Nu komt het leukste gedeelte: Het rijgen van de kralen naar jouw smaak. Schat even in hoe lang je de slingers wilt hebben. Ik heb ongeveer 30 cm aangehouden. Knip het garen dan iets langer af, want je hebt nog ruimte nodig om aan beide uiteinden de slinger vast te knopen. Rijg eerst je naald aan de garen en kies dan de eerste kraal van je slinger. Knoop het uiteinde van je garen daaraan vast met een dubbele knoop. Nu rijg je verder tot je nog ongeveer 5 of 6 cm garen over hebt en haal je vervolgens je naald onder de eerste 2 à 3 rijen van je robuuste touw door (aan de open kant van het blik). Zorg dat de eerstvolgende kraal goed aansluit op het blik, zodat je niet eerst een heel stuk garen hebt voordat je slinger begint. Maak vervolgens ook hier een dubbele knoop en knip het resterende stuk garen af. Voila! Je eerste slinger is af. Bedenk even hoeveel slingers je wilt maken om in te schatten waar je de volgende slinger plaatst. Herhaal deze stap zo vaak als de hoeveelheid slingers die jij wilt.

DIY Windgong van kralen

3. Het bevestigen

Zijn al je slingers af? Knip dan 30 cm robuust touw af en knoop het ene uiteinde aan de laatste 2 of 3 rijen van je omwikkelde touw op je blik (aan de dichte kant) en het andere uiteinde aan de andere kant van de dichte zijde. Aan dit stuk touw kan je jouw DIY windgong met kralen ophangen op een plek naar keuze in jouw tuin of op jouw kampeerplek.

DIY Windgong van kralen

Hoe gezellig staat dit in jouw tuin? En ben je nu niet extra trots dat jij dit zelf hebt gemaakt met zo min mogelijk nieuwe spullen de wereld in te helpen? Zeker wel toch?


Vind je het leuk om zelf dingen te maken en hou je van de stijl van robuust touw? Bekijk dan ook eens dit DIY project van een vaasje van gebruikte paper cup en touw.

Veel plezier met jouw DIY windgong van kralen!

DIY Windgong van kralen

Wil je een mailtje ontvangen wanneer er een nieuwe blogpost of nieuw recept online staat? Abonneer je dan onder aan deze pagina door het invullen van je e-mailadres.

Comments


Wil je een mailtje ontvangen bij een nieuwe blogpost? Abonneer je dan hieronder!

Bedankt voor het abonneren op mijn blog!

_IMG_000000_000000 (24)_edited_edited.jpg
bottom of page