20210723_211922_0000.png

A SUSTAINABLE LIFESTYLE BLOG

Zoeken
  • Tessa

Genieten van deze vegan hamburger tijdens de barbecue

Hoe maak je een lekkere hamburger van kidneybonen?

Wanneer je plantaardig eet, organiseer je vast wel eens een plantaardige barbecue waar je graag een vegan hamburger oplegt. Inmiddels hebben de meeste supermarkten de lekkerste alternatieven voor de vlees hamburger, speciaal voor jou, maar dit zijn vaak niet echt hele gezonde keuzes. Wil je een gezondere hamburger maken, dan is dit een hele fijne optie. Je maakt ‘m zelf met kidneybonen en het is helemaal niet zo ingewikkeld als dat het misschien klinkt.

vegan hamburger

Kidneybonen uit blik of gedroogd

Denk er even aan dat, als je gedroogde kidneybonen hebt, je ze op tijd laat weken en kookt, zodat ze klaar zijn op het moment dat je de hamburgers gaat maken. Kidneybonen uit blik zijn natuurlijk makkelijk, maar gedroogd kan je zelf veel beter de hoeveelheid die je gebruikt bepalen. Daarnaast wordt er geen zout toegevoegd en bepaal je zelf hoe lang je ze weekt en kookt, dus hoe de bite is. Tot slot ben ik er fan van, omdat je ze in grote hoeveelheden kan kopen, in tegenstelling tot peulvruchten in blik. Genoeg gekletst, ik zal even met je delen hoe je deze lekkere vegan hamburgers maakt!


Wil je dit recept bewaren? Sla het op via Pinterest. Laat je me weten wat je van deze vegan hamburger vindt? Deel je foto via Instagram en tag mij via @groeneslingers. Word ik blij van!

vegan hamburger

Ingrediënten vegan hamburger

  • 250 gram rode kidneybonen

  • 100 gram bloem of spelmeel

  • 1 gesnipperde ui

  • 2 teentjes knoflook

  • ½ el mosterd

  • 1 el gerookte paprikapoeder

  • ½ el komijnzaad

  • ½ el zout (echt nodig hoor)

  • Peper naar smaak

Eventueel: mocht je het deeg te droog vinden en een beetje dat vettige van een echte hamburger willen, voeg dan nog wat olijfolie of kokosolie toe.


Hoe bereid je deze lekkere vegan hamburger?

Daar kan ik heel ingewikkeld over gaan lopen doen, maar om eerlijk te zijn is het gewoon een kwestie van alles bij elkaar in de keukenmachine mikken, mixen en vervolgens hamburgers vormen van je mengsel.


Kleine tip wel: Proef het ‘deeg’ even, of het goed genoeg op smaak is gebracht. Het fijne aan veganistisch is dat dit gewoon rauw kan! Het zou jammer zijn als er uiteindelijk weinig smaak aan je hamburger zit toch?


Daarna kunnen deze fijne vegan hamburgers van kidneybonen de barbecue op en grillen maar!


Wil je meer ideeën voor de vegan barbecue? Check dan even deze 7 tips om jouw plantaardige bbq compleet te maken.

vegan hamburger

Wil je een mailtje ontvangen wanneer er een nieuwe blogpost of nieuw recept online staat? Abonneer je dan onder aan deze pagina door het invullen van je e-mailadres.

Wil je een mailtje ontvangen bij een nieuwe blogpost? Abonneer je dan hieronder!

Bedankt voor het abonneren op mijn blog!

_IMG_000000_000000 (24)_edited_edited.jpg