top of page
20210723_211922_0000.png

VEGAN CATERING & RECEPTEN

Zoeken
  • Foto van schrijverTessa

Vegan guacamole voor lange zomeravonden..

Zit je gezellig met vrienden of familie tijdens een warme zomeravond, dan is een schaaltje met nacho's en vegan guacamole iets dat eigenlijk niet mag ontbreken. Je waant je in het zonnige Mexico met dit lekkers! Zelf eet ik deze vegan guacamole niet alleen met nacho's, maar combineer ik het ook met dit tacogerecht, op wraps of smeer ik het lekker bij de lunch of een borrel op een broodje.

vegan guacemole

Goed bewaren voor een mooie kleur

Het liefst bereid je de guacamole vlak voordat je het opdient, zodat de kleur mooi groen blijft. Wil je het een paar uur later serveren, dan kan je de pitten van de avocado in de guacamole leggen en verdeel nog wat extra limoen- of citroensap erover heen. Zo heb je meer kans dat je guacamole niet bruin kleurt.


Maar avocado's zijn toch helemaal niet zo duurzaam?

Dat klopt, helaas. Avocado's worden verbouwd in droge gebieden, terwijl de avocadoboom

vegan guacamole

heel veel water nodig heeft. Één avocado vergt dus al gauw 70 liter water. Al valt dit nog in het niet bij hoeveel water het rundvlees nodig heeft gehad om op jouw bord te komen. Daarbij schijnen de arbeidsomstandigheden rondom het hele avocado verbouwen niet heel gunstig te zijn. Gelukkig zijn er positieve ontwikkeling, want een paar hele slimme koppen uit Wageningen buigen zich over het telen van avocado's in Nederland. Dat scheelt natuurlijk ook weer een hoop impact qua vervoer. Hopelijk horen we daar gauw meer over! Daarnaast kan je natuurlijk altijd kijken naar een eigen avocadoboom uit een pit te laten groeien, zodat jij je eigen avocado's kunt eten. Al met al is het verstandig om niet teveel avocado's te eten. Af en toe eens een traktatie kan geen kwaad, nobody's perfect, maar eet niet dagelijks een avocado bij de lunch, want dan wordt je impact op het milieu wel vrij groot.


Wil je dit recept bewaren? Sla het op via Pinterest. Laat je me weten wat je van deze vegan guacamole vond? Deel je receptfoto via Instagram via #groeneslingers of tag mij via @groeneslingers. Word ik blij van!

vegan guacamole

Ingrediënten vegan guacamole

2 grote en rijpe avocado's 1/2 tomaat 1 kleine rode ui 1/2 el sojayoghurt

Sap van 1 limoen of van een halve citroen Paar takjes koriander 1 teentje knoflook

Peper en zout

Eventueel kan je nog wat lekkere kruiden toevoegen zoals komijn, paprikapoeder en wat chilipepertjes voor wat extra pit!

vegan guacamole

Bereiding vegan guacamole

Over de bereiding van deze heerlijke dip hoeven we niet heel ingewikkeld te doen. Eigenlijk haal je het vruchtvlees van de avocado's uit de schil met een eetlepel en mik je vervolgens gewoon alles bij elkaar in je keukenmachine*, je laat de machine zijn werk doen en je bent klaar! Check wel even of het zout genoeg is geworden, want dat heeft het wel nodig.


Tip: doe er niet bij voorbaat al teveel zout bij, want dat kan je er niet meer uithalen. Je kan beter voorzichtig nog wat extra toevoegen als het uiteindelijk te flauw is.


*Heb je geen keukenmachine? Gebruik dan een staafmixer. Ook geen staafmixer? Dan kan je altijd een soort afgeslankte versie maken zonder tomaat en ui, snijd de koriande fijn en dan alles prakken met een vork. Ook heel lekker!


Wil je meer inspiratie voor lekkere borrelrecepten? Probeer dan ook eens deze vegan citroenboter of rucolapesto. Heerlijk voor op stukjes stokbrood!

En nu lekker genieten van deze vegan guacamole!

Enjoy!

vegan guacamole

Wil je een mailtje ontvangen wanneer er een nieuwe blogpost of nieuw recept online staat? Abonneer je dan onder aan deze pagina door het invullen van je e-mailadres.

Wil je een mailtje ontvangen bij een nieuwe blogpost? Abonneer je dan hieronder!

Bedankt voor het abonneren op mijn blog!

_IMG_000000_000000 (24)_edited_edited.jpg
bottom of page