top of page
20210723_211922_0000.png

VEGAN CATERING & RECEPTEN

Zoeken
  • Foto van schrijverTessa

Heerlijke DIY kerstgeur in huis

Hoe creëer je nou je eigen DIY kerstgeur in huis? Je kerstsfeer is pas echt helemaal compleet wanneer je huis heerlijk naar dennennaalden en glühwein ruikt toch? Geur is zo bepalend voor de ervaring van mensen en met kerst wil men zich vaak helemaal onderdompelen in dit feest. Zodra je gasten binnenkomen zullen ze de kerststemming direct te pakken hebben.

DIY kerstgeur

Geen chemische luchtjes

Vind je het ook niet veel fijner om zelf, met natuurlijke ingrediënten, een geur in huis te creëren, dan het kopen van een parfummetje in de winkel die net niet helemaal die authentieke kerstgeur nabootst en eigenlijk wat chemisch ruikt? Ik wel. Ik pakte er de meest kerstig geurende ingrediënten bij en ging aan de slag.


Wil je dit idee bewaren? Sla het op via Pinterest. Laat je me weten hoe lekker jouw huis rook na het maken van deze goodlooking parfum? Deel je foto via Instagram en tag mij via @groeneslingers. Word ik blij van!


Ingrediënten DIY kerstgeur

Handjevol cranberries 5 à 6 takjes verse rozemarijn Halve sinasappel 3 kaneelstokjes

DIY kerstgeur

Bereiding DIY kerstgeur

Dit is dus eigenlijk echt heel simpel. Je snijdt schijfjes van de sinasappel en doet vervolgens alle ingrediënten bij elkaar in een klein pannetje dat voor 3/4 gevuld is met water. Dit laat je lekker heel zachtjes pruttelen terwijl je gasten binnen komen. Begin wel een half uurtje voordat je de geur in huis wilt hebben verspreid, dan heeft het even de tijd om dit te bewerkstelligen.

Zodra je geen kerstgeur meer wilt hebben, of de kerstgeur overstemt wordt door andere etensgeuren, kan je het fornuis uitzetten. Wanneer het goedje is afgekoeld kan je het voor een paar dagen bewaren, omdat nog eens te gebruiken.


Hopelijk heb jij ook die heerlijke DIY kerstgeur in huis aankomend weekend!

Ik wens je een heel fijne kerst!


Wil je meer ideeën over hoe je een groene kerst viert? Hier vind je tien tips om een duurzame kerst te vieren.

DIY kerstgeur

Wil je een mailtje ontvangen wanneer er een nieuwe blogpost of nieuw recept online staat? Abonneer je dan onder aan deze pagina door het invullen van je e-mailadres.

Comments


Wil je een mailtje ontvangen bij een nieuwe blogpost? Abonneer je dan hieronder!

Bedankt voor het abonneren op mijn blog!

_IMG_000000_000000 (24)_edited_edited.jpg
bottom of page