Oeh, ik ben echt wel heel erg fan van deze heerlijke cupcake quiches en ze zijn een heel
lekkere en leuke toevoeging aan jouw plantaardige diner. Je kan de vulling natuurlijk helemaal maken zoals je zelf lekker vindt, maar ik heb mij hier gericht op most people’s favourite, namelijk: tomaat, kaas en pesto! Ik heb er als optie een lekkere garnering van rucola bij gezet, maar onderaan het recept heb ik nog een ander leuk idee voor je om het bord op te maken dat je misschien leuker vindt. Doe vooral wat jij leuk vindt en vooral: maak het jezelf niet te moeilijk!
Meer recepten
Wil je nog meer inspiratie voor een plantaardige diner? Kijk dan even bij mijn andere recepten. Ik heb een leuke gerechten voor je uitgewerkt waarbij je niet te moeilijk hoeft te doen en alle ingrediënten gewoon bij de reguliere supermarkt te krijgen zijn. Fijn toch?
Maar nu eerst aan de slag met deze lekkere cupcake quiches!
Wil je dit recept bewaren? Sla het op via Pinterest. Laat je me weten wat je van deze cupcake quiches vond? Deel je receptfoto via Instagram en tag mij via @groeneslingers. Word ik blij van!
Ingrediënten 4 personen
4 hartige taartdeeg vellen 1 grote tomaat 125 ml havermelk 65 gram kikkererwtmeel 20 gram plantaardige geraspte kaas 50 gram haver fraiche 1,5 el vegan pesto uit een potje of mijn home made rucolapesto peper en zout naar smaak
Je hebt hiervoor een cupcake ovenplaat nodig.
Wil je garnering? Dan heb je nog nodig: Rucola Balsamicoazijn Zonnebloempitjes Schijfjes of partjes komkommer
Bereiding cupcake quiches
1. Verwarm de oven op 180 graden.
2. Vet je cupcakevorm in en leg in elk gat een vel hartige taartdeeg en druk deze vast tegen de onderkant en de randen.
3. Prik met een vork wat gaatjes in het deeg.
4. Leg de vorm nu in de oven voor 5 minuten, zo bakt de bodem alvast voor.
Nu begin je met de vulling: 5. Snijd de tomaat in kleine stukjes en zorg dat de pesto klaar staat.
6. Mix de havermelk met het kikkererwtmeel en klop goed op.
7. Doe nu de geraspte kaas, de haver cuisine, pesto, peper en zout er doorheen en roer nog even flink door. Proef ook even of de vulling goed op smaak is (dat kan, want: geen ei!).
8. Wanneer de bodem is voorgebakken, haal je deze uit de oven en verdeel je de stukjes tomaat over de vormpjes.
9. Giet nu ook de vulling erbij, leg er nog wat stukjes tomaat en geraspte kaas bovenop en zet de quiches voor 25 tot 30 minuten in de oven.
10. Wil je er nog een lekkere garnering bij? Leg dan de rucola op een bord met wat balsamicoazijn er overheen, zonnebloempitjes en komkommer. Natuurlijk kan je ook de garnering weglaten en met een spuitzak gezellig wat pesto in mooie lijnen op het bord, naast de quiches tekenen. Staat lekker profi.
En zo is een volgende gang van jouw plantaardige kerstdiner alweer klaar en kan er flink gesmuld worden.
Wil nog het recept van een gewone plantaardige quiche? Probeer dan eens mijn vegan quiche met pompoen!
Eet smakelijk!
Wil je een mailtje ontvangen wanneer er een nieuwe blogpost of nieuw recept online staat? Abonneer je dan onder aan deze pagina door het invullen van je e-mailadres.
Comments