20210723_211922_0000.png

A SUSTAINABLE LIFESTYLE BLOG

Zoeken
  • Tessa

Plantaardige satésaus voor bij de barbecue

Zo gemakkelijk maak je een plantaardige satésaus

Misschien lijkt het je heel ingewikkeld, om een plantaardige satésaus te maken, maar niets is minder waar. Als je even verder leest zal je zien dat je ‘m in een handomdraai in elkaar zet. Ik vind persoonlijk dat satésaus niet mag ontbreken bij je barbecue (of patatjes of… lekker Indisch eten), dus wij maken ‘m hier regelmatig thuis.

plantaardige satésaus

Hot or not?

Natuurlijk kan je zelf bepalen hoe scherp je de satésaus maakt. Wij laten de sambal ook wel eens weg, als we de kinderen er van mee laten eten. Die kan je altijd op je bord nog een beetje toevoegen. Ook zonder sambal is deze plantaardige vegan satésaus heerlijk namelijk.

Peanuts

Je kan natuurlijk pindakaas uit de supermarkt gebruiken, maar je kan ook even een zakje pinda’s in je keukenmachine droppen en deze vijf minuten op de hoogste stand laten draaien. Na een paar minuten zal je zien dat de oliën van de pinda’s vrijkomen en dit resulteert in de boterachtige substantie van pindakaas. Veel lekkerder dan de pindakaas uit de supermarkt, vind ik!


Wil je dit recept bewaren? Sla het op via Pinterest. Laat je me weten wat je van dit vegan satésaus vindt? Deel je foto via Instagram en tag mij via @groeneslingers. Word ik blij van!

plantaardige satésaus

Ingrediënten plantaardige satésaus

  • 2 teentjes knoflook

  • 2 el fijngesneden gember

  • 1 el neutrale olie (ik gebruik stiekem ook wel eens olijfolie, vind ik niks afdoen aan de smaak)

  • 2 el sojasaus

  • ½ el sambal badjak of als je van pittig houdt: 1 el

  • 5 el pindakaas

  • 150 ml kokosmelk, of als je de magere variant wilt: 100 ml plantaardige melk

plantaardige satésaus

Hoe maak je deze lekkere plantaardige satésaus?

1. Hak de knoflook en gember in heel kleine stukjes.


2. Doe de olie in de pan en bak de knoflook- en gemberstukjes op.


3. Voeg nu de sojasaus, sambal, pindakaas en (kokos)melk toe.


4. Zet het vuur laag en blijf roeren totdat je een dikke substantie hebt en klaar is je satésaus!


Nu is het een kwestie van het toevoegen aan je gerecht en heerlijk smullen. Wil je inspiratie voor waarbij je deze plantaardige satésaus kan eten? Probeer dan eens deze vegan satéstokjes.


Eet smakelijk!

Wil je een mailtje ontvangen wanneer er een nieuwe blogpost of nieuw recept online staat? Abonneer je dan onder aan deze pagina door het invullen van je e-mailadres.

Wil je een mailtje ontvangen bij een nieuwe blogpost? Abonneer je dan hieronder!

Bedankt voor het abonneren op mijn blog!

_IMG_000000_000000 (24)_edited_edited.jpg