top of page
20210723_211922_0000.png

VEGAN CATERING & RECEPTEN

Zoeken
 • Foto van schrijverTessa

Dit recept voor vegan satéstokjes maakt je barbecue compleet!

Mijn persoonlijk favoriet

Nu ik dit schrijf krijg ik spontaan weer zin in deze heerlijke vegan satéstokjes, want ze vullen echt aan wat er misschien qua vlezigheid ontbreekt op jouw vegan bbq. Wanneer je de tofu ruim van te voren lekker marineert, dan trekt de smaak heerlijk in de blokjes en is het echt om te smullen. Mijn mannen zijn er ook fan van en dat is zeker een hele goede reden om dit recept regelmatig terug te laten keren.

vegan satéstokjes

Het imago van tofu

Tofu heeft bij sommige mensen ten onrechte een negatief imago. Tofu is namelijk gemaakt van sojamelk en soja zou invloed kunnen hebben op het ontstaan van borstkanker. Inmiddels is deze informatie helemaal achterhaald en weten we dat tofu juist veel gezondheidsvoordelen heeft. Niks om je zorgen over te maken dus en lekker genieten van je vega receptjes met tofu, tempeh en sojamelk. Voor meer informatie hierover verwijs ik je graag door naar, onder andere, het blog van Lobke Faasen, die je hier veel meer over kan vertellen dan ik.


Wil je dit recept bewaren? Sla het op via Pinterest. Laat je me weten wat je van deze vegan satéstokjes vindt? Deel je foto via Instagram en tag mij via @groeneslingers. Word ik blij van!

vegan satéstokjes

Ingrediënten vegan satéstokjes

Voor de marinade

 • 375 gram tofu

 • 1 klein uitje fijngesneden

 • 1 el ketjap

 • 3 el sojasaus

 • 2 tl sambal badjak

 • ½ el rijsstroop, ahornsiroop of agavesiroop

 • 2 teentjes knoflook

 • 1 el citroensap

Het liefst een hele tot halve dag laten marineren.


Verder voor de spiesjes

 • Een bakje cherrytomaatjes

 • ½ courgette

vegan satéstokjes

En zo maak je deze vegan satéstokjes

1. Zorg dat je ruim op tijd begint met het marineren van je tofu. Snijd de tofu in blokjes van 2 bij 2 cm.


2. Bereid je marinade met de overige ingrediënten en leg de blokjes hierin te zwemmen. Dek het geheel af en leg in de koelkast voor minimaal 6 uur, maar het liefst een dag van te voren.


3. Vlak voor de barbecue snijd je de cherrytomaatjes door de helft en snijd je plakjes van de courgette. Ook deze plakjes snijd je door de helft.


4. Nu begint het kliedergedeelte: je mag gaan rijgen! Verdeel de tofu, tomaatjes en courgette hoe jij dat lekker vindt op je vegan satéstokjes en zorg dat het puntje ook bedekt is, anders brandt dat aan op de barbecue.


5. De spiesjes mogen de barbecue op. Houd ze goed in de gaten en draai ze regelmatig om. Na 15 tot 20 minuten zijn ze lekker gegrild en ready to eat!


Natuurlijk zijn deze vegan satéstokjes nog veel lekkerder met een beetje plantaardige satésaus. Het recept daarvoor vind je hier.


Eet smakelijk!

vegan satéstokjes

Wil je een mailtje ontvangen wanneer er een nieuwe blogpost of nieuw recept online staat? Abonneer je dan onder aan deze pagina door het invullen van je e-mailadres.


Commentaires


Wil je een mailtje ontvangen bij een nieuwe blogpost? Abonneer je dan hieronder!

Bedankt voor het abonneren op mijn blog!

_IMG_000000_000000 (24)_edited_edited.jpg
bottom of page