20210723_211922_0000.png

A SUSTAINABLE LIFESTYLE BLOG

Zoeken
  • Tessa

Vegan Banaan-Kwarktaart met Oreobodem

Oela, deze vegan banaan-kwarktaart met oreobodem is zo lekker om te bereiden voor een verjaardag, een high tea of een gezellige brunch. Hij is heerlijk, staat heel gezellig én is helemaal niet eens zo ongezond! Een fijne taart om te eten als je niet teveel calorieën binnen wilt krijgen. Makkelijk om te maken en het enige waar je even wat meer moeite voor moet doen is het kopen van agar agar. Dat hebben ze meestal niet in de reguliere supermarkt, maar wel bij een toko of natuurwinkel. Met agar agar vervang je de non-vegan gelatine. Gelatine wordt namelijk van dierlijk slachtafval gemaakt, dus dat wil je niet.

vegan banaan-kwarktaart met oreobodem

Even wat aandachtspunten

Denk er aan dat je op tijd met het maken van de taart begint, want hij moet minstens vijf uur, maar liever een halve dag opstijven in de koelkast. Anders wordt het niet stevig genoeg. En let er op dat je niet de koekjes, die je denkt over te hebben, opsnoept tijdens het maken van de taart. Die wil je namelijk later bewaren om je taart te decoreren. Als de taart af is valt er nog genoeg te snoepen!


Wil je dit recept bewaren? Sla het op via Pinterest. Laat je me weten wat je van deze vegan banaan-kwarktaart met oreobodem vond? Deel je receptfoto via Instagram en tag mij via @groeneslingers. Word ik blij van!

vegan banaan-kwarktaart met oreobodem

Ingrediënten vegan banaan-kwarktaart met oreobodem

120 gram oreo’s 25 gram plantaardige margarine 500 gram haverkwark (AH) 250 gram (over)rijpe banaan 3 tl agar agar


Springvorm 18-20 cm

vegan banaan-kwarktaart met oreobodem

Bereiding vegan banaan-kwarktaart met oreobodem

1. Vermaal de Oreo’s tot kruimels (en eet niet tijdens het bakken de koekjes op die nog in het pak zitten).


2. Bereid alvast de agar agar voor en laat het afkoelen.


3. Smelt de boter in een pannetje en roer deze daarna door de koekkruimels.


4. Bekleed met dit mengsel de bodem van de taartvorm en laat opstijven in de koelkast.


5. Mix de kwark met 200 gram banaan in de blender tot een gladde substantie.


6. Voeg de agar agar toe en mix nogmaals stevig.


7. Giet dit mengsel over de koekbodem en zet een nachtje in de koelkast (of minimaal 5 uur).


8. Versier de taart met de overgebleven stukjes banaan en stukjes Oreo’s.


Serveer deze vegan banaan-kwarktaart met Oreobodem eventueel met plantaardige slagroom en geniet ervan!


Inspiratie nodig voor een andere vegan taart? Bekijk dan eens dit recept van deze heerlijke taart met botercrème.

vegan banaan-kwarktaart met oreobodem

Wil je een mailtje ontvangen wanneer er een nieuwe blogpost of nieuw recept online staat? Abonneer je dan onder aan deze pagina door het invullen van je e-mailadres.

Wil je een mailtje ontvangen bij een nieuwe blogpost? Abonneer je dan hieronder!

Bedankt voor het abonneren op mijn blog!

_IMG_000000_000000 (24)_edited_edited.jpg