top of page
20210723_211922_0000.png

VEGAN CATERING & RECEPTEN

Zoeken
  • Foto van schrijverTessa

Vegan cupcakes met stukjes chocola

Hoe maak je vegan cupcakes? Cupcakes zonder ei, zonder melk en zonder boter, hoe maak je die lekker stevig en goed op smaak? Heel simpel, kan ik je vertellen en.. een stuk voedzamer dan die non-vegan variant. Ook een lekker tussendoortje voor kinderen dus en leuk om samen te maken.

vegan cupcakes

Basisrecept met extra’s

Dit is eigenlijk een basisrecept, op de gebroken chocoladestukjes na. Dus mocht je andere varianten willen maken, dan kan je dit recept heel goed gebruiken, de chocolade weglaten en iets anders toevoegen. Wil je er helemaal een feestje van maken? Bijvoorbeeld op een kinderfeestje? Dan kan je deze vrolijk kleurige botercrème erop spuiten, plantaardige slagroom gebruiken, pure chocoladehageltjes, blauwe muisjes, rozijntjes, stukjes fruit..


Wil je dit recept bewaren? Sla het op via Pinterest. Laat je me weten wat je van deze vegan cupcakes vindt? Deel je foto via Instagram en tag mij via @groeneslingers. Word ik blij van!

vegan cupcakes

Ingrediënten voor 4 vegan cupcakes

70 gram speltmeel 70 gram havermeel (havermout vermalen tot meel) 120 ml plantaardige melk 2 bananen ½ zakje bakpoeder 1 tl vanille poeder (niet vanillesuiker) of vanille extract 1 lijnzaad-ei (1 el lijnzaad laten weken in 3 eetlepels water voor tien minuten) Optioneel: 25 gram pure chocolade in stukjes

Bereiding vegan cupcakes

Vegan cupcakes

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.


2. Als je geen havermeel hebt, maal dan de havermout eerst tot meel in de keukenmachine.

3. Bereid je lijnzaad-ei voor: meng 1 eetlepel lijnzaad met drie eetlepels water en laat tien minuten rusten.


4. Doe alle ingrediënten, behalve de chocolade, bij elkaar en mix ze in de keukenmachine. Heb je geen keukenmachine? Prak dan eerst de bananen tot puree en roer dan alle ingrediënten, behalve de chocolade, goed door elkaar.


5. Vet je bakvorm in of gebruik cupcakevormpjes van papier (wel minder duurzaam).


6. Stort het beslag in je bakvorm en duw de blokjes chocolade in het cupcakebeslag tot ze kopje onder zijn.


7. Bak de cupcakes af in 25 minuten in een voorverwarmde oven.




Laat de vegan cupcakes even afkoelen en versier ze eventueel met bovenstaande suggesties. Misschien heb je zelf nog wel een heel leuk idee. Laat het me dan hieronder weten in de comments. Wil je meer lekker zoets bakken? Probeer dan eens deze plantaardige chocolate chip cookies of dit lekkere gezonde bananenbrood met stukjes Oreo.


En nu, smullen geblazen!


Wil je een mailtje ontvangen wanneer er een nieuwe blogpost of nieuw recept online staat? Abonneer je dan onder aan deze pagina door het invullen van je e-mailadres.

Wil je een mailtje ontvangen bij een nieuwe blogpost? Abonneer je dan hieronder!

Bedankt voor het abonneren op mijn blog!

_IMG_000000_000000 (24)_edited_edited.jpg
bottom of page