top of page
20210723_211922_0000.png

VEGAN CATERING & RECEPTEN

Zoeken
 • Foto van schrijverTessa

Een duurzaam en vegan Paasontbijt

Natuurlijk wil je, als je plantaardig eet, ook heel graag een vegan paasontbijt. Maar maak je al je gasten dan wel blij? Kan je al dat lekkers dat bij een paasontbijt ‘hoort’ dan wel aanbieden? Er kan meer dan je denkt. Wij hebben thuis altijd een heerlijk vegan paasontbijt en iedereen smult er van! Zelfs voor ei hebben we een fijn alternatief. Laat me je meenemen in onze manier van het paasontbijt opdienen en wie weet inspireer ik je om hetzelfde te doen. Je kunt zelf een aantal dingen maken, maar ook in de supermarkt zijn inmiddels een hoop plantaardige alternatieven te vinden. Als je daarna nog verder leest geef ik je nog meer duurzame tips, dus ga er lekker voor zitten.


En wil je nog meer inspiratie voor een vegan paasontbijt? Kijk dan ook eens tussen deze recepten.


Wil je deze inspiratie voor een vegan paasontbijt bewaren? Sla het op via Pinterest. Laat je me weten wat je van dit paasontbijt vond? Deel je receptfoto via Instagram en tag mij via @groeneslingers. Word ik blij van!

Vegan paasontbijt

Wat kan je zelf maken voor je vegan paasontbijt?

Bij onderstaande suggesties kan je doorklikken naar het recept. Ze zijn heel makkelijk om te maken en je maakt je gasten er superblij mee!Paaseitjes

Paaseitjes kan je ook zelf maken. Koop een siliconenvorm om zelf je gesmolten pure chocolade (au-bain-marie) in te gieten en leuk ze eventueel op met wat pinda’s en stukjes gedroogd fruit erin. Hup de koelkast in en als ze hard zijn, druk je ze zo uit het vormpje.

Vegan paasontbijt

Wat koop je in de supermarkt voor je vegan paasontbijt?

 • Paasstol, helemaal vegan. Te verkrijgen bij de Lidl.

 • Croissants om zelf te rollen en bakken, van het huismerk van Albert Heijn.

 • Plantaardige kaas van huismerk Albert Heijn of Violife.

 • Plantaardige salami van huismerk Albert Heijn.

 • Plantaardige margarine van Violife.

 • Aardbeienjam van huismerk Albert Heijn.

 • Hazelnootpasta van So Vegan So Fine, te verkrijgen bij Albert Heijn.

 • Afbakbroodjes, allerlei soorten afbakbroodjes bij supermarkten zijn vegan.

 • Fruit als aardbeien en druiven kan je erbij leggen als frisse versnaperingen erbij.


En wat drinken we daarbij?

 • Verse jus d’orange

 • Smoothies met fruit en plantaardige yoghurt

 • Verse muntthee

 • Gemberthee

 • Koffie (met plantaardige melk)

 • Prosecco, is bij verschillende supermarkten ook vegan te verkrijgen.

Vegan paasontbijt

Het dekken van de tafel

Dek de tafel gezellig met wat mooie lentebloemen en versier eventueel je gerechten met eetbare viooltjes. Koop dan geen viooltjes bij de supermarkt of tuincentra. Deze zijn over het algemeen bespoten. Wanneer je zelf viooltjes in je tuin hebt groeien kan je deze gebruiken en anders heb je verschillende webshops waar je eetbare viooltjes kan bestellen. Typ de zoekterm in bij je zoekmachine Ecosia (het groene alternatief voor Google) en je zult een aantal resultaten te zien krijgen. Wil je mooi en oud servies gebruiken? Bij de kringloopwinkel vind je voldoende opties om je paasontbijt super classy te maken. Ook verschillende oude wijnglazen voor de jus d'orange of prosecco staan heel mooi hierbij.


Paastakkenwerk

En wil je ook nog een mooie paastak neerzetten? Zoek dan een mooie tak in het bos om je schatten aan op te hangen. Er liggen er genoeg in het bos en het is echt niet nodig om daar ook weer een hele productie van paastakken aan op te hangen. En over hangen gesproken: Wat hang je in je paastak? Bij de kringloopwinkel zijn leuke paasdecoraties te vinden, maar ja kan zelf ook leuke dingen maken met of zonder je kinderen. Klei zelf mooie vormpjes met een gaatje erin met zoutdeeg of knutsel mooie eieren, haasjes en kuikentjes van papier. Op Pinterest is een hoop inspiratie te vinden. De productie van nieuwe spullen is een heel grote oorzaak van klimaatverandering. Dat moeten we dus zoveel mogelijk zien te vermijden. Is het niet écht noodzakelijk iets nieuws te kopen? Koop het dan tweedehands of maak het zelf!

Vegan paasontbijt

Paaseieren zoeken

Paaseitjes zijn ontzettend lekker, maar al die vervelende folie erom heen is niet echt wat je zou moeten aanmoedigen. Wil je duurzaam paaseieren zoeken bij je vegan paasontbijt? Verf dan bijvoorbeeld wat mooie ovaalvormige stenen mooi als een paaseieren. Ook een leuke activiteit om met kinderen te doen overigens. Verstop vervolgens de stenen en hang bepaalde beloningen aan het aantal gevonden paasstenen vast. Of laat de kinderen ze inruilen voor de zelfgemaakte paaseieren, zoals beschreven hierboven.


Vier je op deze manier Pasen? Dan beperk je het schade toebrengen aan de aarde tot een minimum en dat is iets dat we allemaal zouden moeten willen toch? Voor onszelf, de aarde, de dieren en onze kinderen!


Vrolijk en groen Pasen!

Vegan paasontbijt

Wil je een mailtje ontvangen wanneer er een nieuwe blogpost of nieuw recept online staat? Abonneer je dan onder aan deze pagina door het invullen van je e-mailadres.

Comments


Wil je een mailtje ontvangen bij een nieuwe blogpost? Abonneer je dan hieronder!

Bedankt voor het abonneren op mijn blog!

_IMG_000000_000000 (24)_edited_edited.jpg
bottom of page