top of page
20210723_211922_0000.png

VEGAN CATERING & RECEPTEN

Zoeken
  • Foto van schrijverTessa

Bananenbrood met chocola en rood fruit

Ik ben dol op bananenbrood, laat staan bananenbrood met chocola! Daar mag je mij

’s nachts voor wakker maken. Alhoewel, misschien even een paar jaartjes wachten tot mijn

Bananenbrood met chocola en frambozen

kinderen wat ouder zijn en ik een beetje bijgeslapen ben.. Als je nou ontzettende cravings hebt naar zoet en chocola, dan is dit bananenbrood met chocola en rood fruit helemaal niet zo’n vreselijke misstap in je gezonde bestaan en daarbij is hij echt helemaal niet zo ingewikkeld om te maken. Mijn kinderen zijn er dol op en als ik gasten krijg serveer ik ook zo een stukje bananenbrood, zoals je een stukje cake zou serveren. Ik zal gauw het recept met je delen, zodat je aan de slag kunt!


Wil je dit recept bewaren? Sla het op via Pinterest. Laat je me weten wat je van dit bananenbrood vond? Deel je receptfoto via Instagram via #groeneslingers of tag mij via @groeneslingers. Word ik blij van!


Ingrediënten bananenbrood met chocola en rood fruit

150 gram havermout (malen tot meel) 50 gram kokosmeel (of kokosraps malen) 1 eetlepel chiazaad 5 rijpe of zelfs overrijpe bananen (lekker zoet) 1 à 2 eetlepels ahornsiroop 100 ml havermelk 16 gram bakpoeder 150 gram appelmoes zonder suiker 1 eetlepel kaneel 75 gram pure chocolade 2 handen bevroren rood fruit


Bereiding

Bananenbrood met chocola en frambozen

1. Verwarm de oven op 170 graden


2. Als je de havermout (en eventueel de kokosrasp) nog niet gemalen hebt: even doen nog..

3. Chiazaad mengen met drie eetlepels warm water en tien minuten laten staan.

4. Blend na 10 minuten het chiazaadmengsel.

5. Meng vervolgens alle ingrediënten door elkaar, maar wacht nog even met de chocola en frambozen.

6. Is alles goed gemixt? Mix alles dan nog even kort de chocola er door heen, zodat het er doorheen gemalen wordt. Maar niet te lang, want dan blijven er nog wat heerlijke grotere stukken in zitten.

7. Giet het mengsel in een ingevette of met ovenpapier bedekte cakevorm en duw op verschillende plekken het rode fruit er in.

8. Bak de cake in 35 tot 40 minuten af in een voorverwarmde oven.


9. Even laten afkoelen voordat je ‘m aansnijdt en daarna genieten van je bananenbrood met chocola en rood fruit!


Hmm.. als ik dit recept zo uitschrijf kan ik bijna ruiken dat ‘ie bij mij in de oven zit.. Ik denk dat ik ook maar even aan de slag ga! Wil je nog zo'n lekker recept? Probeer dan ook eens mijn bananenbrood met Oreo.


Enjoy!

Wil je een mailtje ontvangen wanneer er een nieuwe blogpost of nieuw recept online staat? Abonneer je dan onder aan deze pagina door het invullen van je e-mailadres.

Comentarios


Wil je een mailtje ontvangen bij een nieuwe blogpost? Abonneer je dan hieronder!

Bedankt voor het abonneren op mijn blog!

_IMG_000000_000000 (24)_edited_edited.jpg
bottom of page