top of page
20210723_211922_0000.png

VEGAN CATERING & RECEPTEN

Zoeken
  • Foto van schrijverTessa

Vegan oranje koeken voor Koningsdag

Met Koningsdag willen we vaak iets lekkers, maar in ons geval moet dat natuurlijk plantaardig zijn, dus zijn deze vegan oranje koeken echt een uitkomst! Simpel om te maken en heel, heel lekker! De oranje koeken of oranje tompoucen die je in de winkel vindt zijn allemaal helaas non-vegan, dus moeten we toch echt zelf aan de slag.

vegan oranje koeken

Ik heb een paar keer de koeken moeten uitproberen om ze goed te krijgen. Ik bak namelijk doorgaans met speltmeel en kokosbloesemsuiker. Deze twee zijn alleen allebei donker van kleur en daardoor kwam de oranje frosting bovenop helemaaal niet tot z’n recht. Uiteindelijk ben ik dus maar voor de ‘ongezondere’ variant gegaan met bloem en witte suiker, om toch dat goede effect te krijgen. Vind jij het wel prima als dat oranje iets minder tot zijn recht komt of ga je voor een andere kleur als topping, dan gebruik je wel lekker speltmeel en kokosbloesemsuiker. Kan je gewoon met dezelfde hoeveelheid vervangen.


Hoe krijgt je glazuur nou zo’n oranje kleur? Je maakt je frosting simpelweg met wortelsap aan, in plaats van met water. Simple as that!

vegan oranje koeken

Veel plezier met het bakken van deze vegan oranje koeken!


Wil je dit recept bewaren? Sla het op via Pinterest. Laat je me weten wat je van deze vegan oranje koeken vond? Deel je receptfoto via Instagram en tag mij via @groeneslingers. Word ik blij van!


Ingrediënten voor 6 vegan oranje koeken


Voor de koek

70 gram bloem 40 gram suiker 40 gram plantaardige margarine 1 el lijnzaad 2 tl bakpoeder 2 tl citroensap


Voor de oranje frosting

2 flinke eetlepels poedersuiker (niet afstrijken) 5 tl wortelsap


Cupcakevorm

vegan oranje koeken

Bereiding vegan oranje koeken

1. Haal de margarine alvast uit de koelkast en breng het op kamertemperatuur.


2. Verwarm de oven op 180 graden.


3. Bereid je lijnzaad-ei voor. Meng 1 eetlepel lijnzaad met 3 eetlepels water en laat 10 minuten weken.


4. Doe nu de bloem, suiker, margarine, bakpoeder, citroensap én je lijnzaad-ei bij elkaar in een mengkom en kneed stevig tot een mooie deegbal.


5. Vet je cupcake-bakvorm in en verdeel het deeg over de zes bakjes.


6. Bak de koeken af in 15 tot 17 minuten en laat ze helemaal afkoelen voor je ze eruit haalt en aan de volgende stap begint.


7. Bereid je frosting voor: Mix het poedersuiker met de wortelsap en doe dit heel voorzichtig, want je wilt het niet te waterig hebben. Doe er eventueel nog wat poedersuiker bij als dit toch gebeurt.


8. Wanneer je koeken goed zijn afgekoeld kan je ze bestrijken met de frosting. Wil je een dikkere laag? Wacht dan tot de eerste laag helemaal is uitgehard voor je een tweede laag aanbrengt. Dit uitharden hoeft niet perse in de koelkast.


Super lekkere koeken voor een superleuk feestje! Deze vegan oranje koeken maken je Koningsdag compleet! Wil je nog meer inspiratie voor lekkere vegan koeken? Probeer dan ook eens dit recept voor vegan chocolate chip cookies.

vegan oranje koeken

Wil je een mailtje ontvangen wanneer er een nieuwe blogpost of nieuw recept online staat? Abonneer je dan onder aan deze pagina door het invullen van je e-mailadres.



Wil je een mailtje ontvangen bij een nieuwe blogpost? Abonneer je dan hieronder!

Bedankt voor het abonneren op mijn blog!

_IMG_000000_000000 (24)_edited_edited.jpg
bottom of page