top of page
20210723_211922_0000.png

VEGAN CATERING & RECEPTEN

Zoeken
  • Foto van schrijverTessa

Vegan brownie met pompoen, so good!

Brownies zijn toch wel één van de lekkerste soorten cakejes die er bestaan, dus presenteer ik hier nu aan je, de vegan brownie! Lekker smeuïg en stiekem gevuld met pompoen, dus die calorieën vallen bij dit recept ook reuze mee! Klinkt goed toch? Pompoenpuree werkt ook super als ei-vervanger, dus heb je twee vliegen in één klap. Het maakt de brownie lekker luchtig.

vegan brownie

Gezonde keuzes

Ik hou er sowieso van om te kiezen voor de gezondere variant van ingrediënten, als het even kan en het resultaat er niet negatief door beïnvloed wordt. Dus vervang ik de witte suiker voor dadels en kokosbloesemsuiker en het bloem voor havermeel. Al met al best een verantwoorde brownie dus! Ook lekker om aan je kinderen te geven, want stiekem schuif je dan weer wat groente naar binnen. Win-win! Bij mij thuis smullen ze van deze vegan brownie!


En dan nu: genoeg gekletst, aan de slag!


Wil je dit recept bewaren? Sla het op via Pinterest. Laat je me weten wat je van deze vegan brownie vond? Deel je receptfoto via Instagram via #groeneslingers of tag mij via @groeneslingers. Word ik blij van!

vegan brownie

Ingrediënten vegan brownie

300 gram pompoen

120 gram dadels (zonder pit, of verwijder de pitten)

60 ml plantaardige melk

6 eetlepels cacao

40 gram havermeel

16 gram bakpoeder

20 gram kokosbloesemsuiker

1 theelepel vanillepoeder (geen vanillesuiker)

1 eetlepel lijnzaad

Snufje zout

2 handjes gehakte walnoten


Bereiding vegan brownie

vegan brownie

1. Snijd de pompoen in kleine stukjes (schillen mag, maar is niet nodig).


2. Kook of stoom de pompoen tot hij zacht genoeg is om met een vork in te prikken, maar nog wel een lekkere bite heeft. Kook 'm niet te lang, want anders gaan alle vitaminen verloren en wordt je brownie ook gelijk een stuk zachter (te zacht).


3. Verwarm de oven op 180 graden.


4. Bereid nu je lijnzaad-ei voor: doe het lijnzaad met drie eetlepels water in een bakje en laat 10 minuten weken.


5. Doe alle ingrediënten (behalve de walnoten) bij elkaar in de keukenmachine en mix tot een glad beslag.


6. Vet een vierkante of rechthoekige bakvorm in en schenk het beslag hierin.

vegan brownie

7. Breek de walnoten een beetje en verdeel ze over je beslag in de bakvorm. Laat ze lekker kopje onder gaan, zodat ze verstopt zitten in je brownie. Allergisch voor walnoten, of hou je er niet van? Laat ze lekker weg of vervang ze voor een ander soort noot.


8. Bak de brownie in 30 minuten af in de oven.


Laat de vegan brownie afkoelen voor je 'm uit de bakvorm haalt, maar niet helemaal, want een beetje warm is 'ie juist wel heel heel lekker! Eventueel spuit je er nog wat plantaardige slagroom boven op en dan kan het feest beginnen!


Wil je meer inspiratie voor vegan cakejes? Probeer dan eens dit bananenbrood met Oreo of deze muffins met stukjes chocola.


Enjoy!

vegan brownie

Wil je een mailtje ontvangen wanneer er een nieuwe blogpost of nieuw recept online staat? Abonneer je dan onder aan deze pagina door het invullen van je e-mailadres.

Wil je een mailtje ontvangen bij een nieuwe blogpost? Abonneer je dan hieronder!

Bedankt voor het abonneren op mijn blog!

_IMG_000000_000000 (24)_edited_edited.jpg
bottom of page