top of page
20210723_211922_0000.png

VEGAN CATERING & RECEPTEN

Zoeken
  • Foto van schrijverTessa

Vegan carnavalcupcakes

Maak je feestje compleet met deze heerlijke en leuke vegan carnavalcupcakes!

Als jij van plan bent dit jaar flink te gaan carnavallen en je nodigt wat mensen bij je thuis uit voor het feestje, dan is het natuurlijk wel heeeel leuk als je echte vegan carnavalcupcakes in huis hebt! Maar ook als je niet keihard gaat feesten is het heel leuk om deze met je kinderen, of gewoon lekker voor jezelf te maken! Ze zien er zo gezellig uit en ze zijn megalekker!


Alle kleuren van de regenboog!

Nog leuker, want je mag gewoon helemaal zelf je eigen kleuren kiezen! Misschien zit jij bij een carnavalsvereniging en wil je de kleuren van jouw club gebruiken, of misschien wil je gewoon je lievelingskleuren gebruiken. Whatever you want is goed! Ik heb hieronder een linkje staan naar een blog over natuurlijke kleurstoffen, dus ik help je daar gewoon een beetje bij.



Wil je dit recept bewaren? Sla het op via Pinterest. Laat je me weten wat je van deze vegan carnavalcupcakes vond? Deel je receptfoto via Instagram en tag mij via @groeneslingers. Word ik blij van!


Ingrediënten vegan carnavalcupcakes

Voor 6 cupcakes:

  • 100 gr bloem

  • 70 gr witte bastersuiker

  • 85 ml plantaardige melk

  • 40 ml koolzaadolie

  • 1/2 tl vanillepoeder

  • 3 gr bakpoeder

  • snufje zout

  • beetje poedersuiker

  • 6 papieren cupcakevormpjes

Botercrème:

  • 120 gr plantaardige margarine

  • 120 gr poedersuiker

  • 1/2 tl vanillepoeder

  • Kleurstoffen naar keuze, lees hier welke natuurlijke en vegan kleurstoffen je kan gebruiken


Bereiding vegan carnavalcupcakes

1. Verwarm de oven voor op 160 graden.


2. Doe de ingrediënten voor de cupcakes bij elkaar in een mengkom en klop 5 minuten op hoge snelheid luchtig met een mixer.


3. Doe de papieren cupcakvormpjes in je cupcake-bakvorm en schenk ze voor de helft vol met het beslag.


4. Bak de cupcakes in 30-35 minuten af in de oven. Bestrooi ze als ze afgekoeld zijn met een beetje poedersuiker.


5. Zorg dat de margarine op kamertemperatuur is en klopt de boter op hoge snelheid luchtig in een keukenmachine. Voeg ondertussen beetje bij beetje de poedersuiker en uiteindelijk de vanillepoeder toe.


6. Verdeel de opgeklopte margarine in drie gelijke hoeveelheden en doe 1/3 terug in de keukenmachine. Voeg 1 theelepel van één van de door jouw gekozen kleurstoffen toe en mix het er doorheen in 1 minuut. Als je de kleur feller wilt, kan je er best nog 1 theelepel van de kleurstof bijgooien.


7. Haal deze kleur margarine uit je keukenmachine en doe hetzelfde met de andere twee gekozen kleuren.


8. Kies voor een spuitmondje en doe de eerste kleur in een spuitzak. Spuit bij alle afgekoelde cupcakes de eerste kleur op de bovenkant en laat het toefje iets naar buiten hellen. Maak je spuitzak schoon en doe hetzelfde bij de andere twee kleuren.


9. Versier ze eventueel nog met lekkere sprinkles. Ik heb sinds kort ontdekt dat sommige sprinkles van dr. Oetker vegan zijn én de leuke kleurenballetjes die je op de cupcakes op mijn foto ziet zitten is Anijspret van Leentjes. Te verkrijgen bij Jumbo. 100% natuurlijk en 100% vegan!


Geniet van jouw vegan carnavalcupcakes en maak er een mooi feestje van!


Wil je meer inspiratie voor lekkere kleurrijke vegan baksels? Probeer dan ook eens deze oranje koeken, die je uiteraard ook in allerlei kleuren kunt bereiden.

vegan carnavalcupcakes

Wil je een mailtje ontvangen wanneer er een nieuwe blogpost of nieuw recept online staat? Abonneer je dan onder aan deze pagina door het invullen van je e-mailadres.




Wil je een mailtje ontvangen bij een nieuwe blogpost? Abonneer je dan hieronder!

Bedankt voor het abonneren op mijn blog!

_IMG_000000_000000 (24)_edited_edited.jpg
bottom of page