top of page
20210723_211922_0000.png

VEGAN CATERING & RECEPTEN

Zoeken
  • Foto van schrijverTessa

Vegan ontbijtmuffins met bosbessen

Maak een feestje van je eerste maaltijd van de dag met deze vegan ontbijtmuffins

Heb je zin om eens een keer iets anders te ontbijten, probeer dan zeker deze vegan ontbijtmuffins eens. Ook lekker bij een paas- of kerstbrunch trouwens! De ingrediënten die ik gebruik zijn ook allemaal fijn gezond, dus zo is het gelijk een goed en voedzaam begin van je dag. Ik heb ze laatst gemaakt bij de paasbrunch en ze werden met open armen ontvangen. Vooral omdat er vaak veel ongezondere keuzes tussen liggen als croissants en een paasstol. Maar ook als tussendoortje zijn deze vegan ontbijtmuffins natuurlijk hartstikke lekker!


Ben je op zoek naar meer recepten voor de paasbrunch? Kijk dan ook even hier voor meer inspiratie!

Wil je dit recept bewaren? Sla het op via Pinterest. Laat je me weten wat je van deze vegan ontbijtmuffins vond? Deel je receptfoto via Instagram via #groeneslingers of tag mij via @groeneslingers. Word ik blij van!


Ingrediënten voor 8 vegan ontbijtmuffins met bosbessen

  • 1 rijpe banaan

  • 150 ml plantaardige yoghurt

  • 170 gr havermout (150 gemalen en 25 ongemalen)

  • 25 gr amandelmeel

  • 100 gr kokosbloesemsuiker (of andere suiker)

  • snufje zout

  • 8 gr bakpoeder

  • 1 tl vanillepoeder

  • 1 vegan ei, bv van Orgran (No egg egg replacer)

  • Scheutje citroensap

  • 40 diepvries bosbessen


Bereidingswijze vegan ontbijtmuffins met bosbessen

1. Verwarm de oven voor op 160 graden.


2. Doe de droge ingrediënten bij elkaar in een mengkom en roer goed door elkaar.


3. Bereid je vegan ei voor zoals beschreven op de verpakking.


4. Prak de banaan tot een puree en meng de rest van de natte ingrediënten erdoorheen.


5. Meng de droge ingrediënten nu door het natte mengsel.


6. Vet je muffinvorm in of gebruik papieren muffinvormpjes.


7. Giet je beslag in de vormpjes tot ongeveer drie kwart vol.


8. Haal de bosvruchten nu pas uit de vriezer en druk het gewenste aantal bosbessen in iedere muffin.


9. Bak de vegan ontbijtmuffins in 35 minuten af in een voorverwarmde oven en eet smakelijk!


Wil je meer inspiratie voor lekkere vegan ontbijtrecepten? Neem dan zeker even een kijkje bij mijn ontbijtpagina!

Wil je een mailtje ontvangen wanneer er een nieuwe blogpost of nieuw recept online staat? Abonneer je dan onder aan deze pagina door het invullen van je e-mailadres.




תגובות


Wil je een mailtje ontvangen bij een nieuwe blogpost? Abonneer je dan hieronder!

Bedankt voor het abonneren op mijn blog!

_IMG_000000_000000 (24)_edited_edited.jpg
bottom of page