top of page
20210723_211922_0000.png

VEGAN CATERING & RECEPTEN

Zoeken
  • Foto van schrijverTessa

Vegan quiche Lorraine

Deze vegan quiche Lorraine is hét recept voor jouw brunch, lunch of diner!

Want, hij is zooo goed, deze vegan quiche Lorraine. Ik ben thuis de enige volledige veganist en ik kan hier iedereen uit mijn gezin blij mee maken! Zelf heb ik 'm nu bedacht voor de paasbrunch, maar natuurlijk kan je deze quiche ook gewoon het hele jaar door eten als lunch of als diner, met een heerlijke groene salade erbij. De zijden tofu zorgt ervoor dat de quiche echt ei-ig smaakt en lang leve de vegan spekjes, want die maken het helemaal compleet!


Wil jij dit recept maken voor de paasbrunch? Neem dan ook eens kijkje bij mijn andere paasrecepten.


Wil je dit recept bewaren? Sla het op via Pinterest. Laat je me weten wat je van deze vegan quiche Lorraine vond? Deel je receptfoto via Instagram en tag mij via @groeneslingers. Word ik blij van!


Ingrediënten vegan quiche Lorraine

  • 170 gr vegan spekjes

  • 600 gr zijden tofu

  • 1/2 zakje plantaardige geraspte kaas

  • 1,5 tot 2 preien (afhankelijk van de grootte van de prei)

  • 4 plakjes filodeeg of 6 plakjes bladerdeeg, als je de bodem iets dikker wilt

  • 1 el maïzena

  • peper en zout naar smaak

  • Bieslook als topping

  • 1 el paneermeel, 1 el bloem


Bereiding vegan quiche Lorraine

1. Verwarm de oven op 200 graden.


2. Ontdooi de vellen filodeeg en leg er een natte handdoek op, zodat ze niet uitdrogen.


3. Bak de spekjes in een paar minuten gaar.


4. Snij de prei in schijfjes, haal de ringen uit elkaar en was ze grondig.


5. Bak de spekjes en de prei op in een koekenpan.


6. Mix de zijden tofu met een keukenmixer en voeg de maïzena toe.


7. Roer nu de geraspte kaas, spekjes, prei, peper en zout er doorheen.


8. Vet de quichevorm in en verdeel de filodeegvellen over de vorm.


9. Strooi het paneermeel en de bloem netjes verdeeld over de filodeegvellen. Dit zorgt ervoor dat het deeg niet zompig wordt.


10. Schenk de vulling in de quichevorm en zet het geheel voor 35 minuten in de oven.


11. Strooi voor het serveren de bieslook er overheen en.. eet smakelijk!


Wil je ook eens een andere manier van een vegan quiche maken proberen? Bekijk dan eens dit heerlijke recept voor quiche van kikkererwtenmeel.


Enjoy!

Wil je een mailtje ontvangen wanneer er een nieuwe blogpost of nieuw recept online staat? Abonneer je dan onder aan deze pagina door het invullen van je e-mailadres.

Wil je een mailtje ontvangen bij een nieuwe blogpost? Abonneer je dan hieronder!

Bedankt voor het abonneren op mijn blog!

_IMG_000000_000000 (24)_edited_edited.jpg
bottom of page