top of page
20210723_211922_0000.png

VEGAN CATERING & RECEPTEN

Zoeken
  • Foto van schrijverTessa

Recept voor vegan Deense koffiebroodjes

Genieten van Deense koffiebroodjes in de ochtend

Misschien miste je ze al als veganist, die lekkere vegan Deense koffiebroodjes bij je bakkie. Die heerlijk romige en zoete vulling met de krokante bite van het deeg en dan het liefst prachtig versierd met lekkere toppings! Je kan ze gewoon vegan maken en heel ingewikkeld is het echt niet. Ik leer je in dit recept hoe je vrij makkelijk vegan banketbakkersroom kan maken en hoe je kunt smokkelen met het maken van het deeg (wat je helemaal niet zelf maakt, stiekem..).


Vegan Deense koffiebroodjes

Shortcuts mogen

Want we willen natuurlijk niet uren in de keuken staan 's ochtends, om vijf minuten te kunnen genieten van dit lekkere vegan Deense koffiebroodje. Dus heb ik een shortcut voor je: Croissantdeeg XL van de Albert Heijn. Deze is helemaal vegan en kan prima als basis gebruikt worden voor dit lekkers.


Wil je dit recept bewaren? Sla het op via Pinterest. Laat je me weten wat je van deze vegan Deense koffiebroodjes vindt? Deel je foto via Instagram en tag mij via @groeneslingers. Word ik blij van!


vegan deense koffiebroodjes

Ingrediënten vegan Deense koffiebroodjes

Basis:

  • Croissantdeeg XL Albert Heijn

  • 10 halve abrikozen uit blik


Banketbakkersroom:

  • 275 ml plantaardige melk

  • 35 gr suiker

  • 50 gr custardpoeder


Eventuele toppings:

  • Rode besjes

  • Blauwe besjes

  • Frambozen

  • Aardbeien

  • Viooltjes* (voor als je echt je best wilt doen, of ze toevallig hebt groeien in de tuin).

*Gebruik wel alleen zelfgezaaide bloemetjes of bestel eetbare viooltjes online, want die bij de bloemist kan chemische stofjes bevatten.


vegan deense broodjes

Bereiding vegan Deense koffiebroodjes

Bereid eerst de banketbakkersroom voor:

1. Doe 225 ml melk met de suiker in een pannetje en verwarm het geheel (niet koken).

2. Mix de custardpoeder met 50 ml melk in een andere kom tot het glad is.

3. Giet nu voorzichtig en al roerend het custardpoedermengsel bij het mengsel in de pan. Zo krijg je een dikke pudding.

4. Laat het geheel afkoelen en zet het daarna voor één uur in de koelkast.

5. Na dit uur klopt je de pudding nog even goed op met keukenmixer en je banketbakkersroom is klaar voor consumptie.


Broodje:

1. Verwarm de oven op 180 graden.

2. Rol het croissantdeeg helemaal uit zodat het horizontaal voor je ligt op je werkbank.

3. Je ziet nu twee verticale stippellijnen. Die snijd je helemaal door, zodat je drie stukken krijgt.

4. Dan snijd je elke rechthoek in vier lange stroken. Als het goed is heb je daarna 12 stroken deeg.

5. Elke strook deeg draai je vervolgens tot een lange spiraal.

6. Draai het daarna in een soort slakkenhuis, vorm er zo een rond bakje van en leg het op de bakplaat.

7. Vul dan de bakjes met banketbakkersroom en leg er een halve abrikoos op.

8. Bak het geheel af in 15 minuten. En beleg, als de ergste warmte eraf is, met toppings naar keuze.


vegan deense broodjes

En nu kan je heerlijk genieten van je zelfgemaakte vegan Deense koffiebroodjes! Ze staan trouwens ook heel gezellig op de koffietafel op je werk. Zo kan je iedereen verrassen met hoe lekker vegan snoepen kan zijn!


Wil je meer inspiratie voor vegan lekkers voor op de koffietafel? Probeer dan ook eens deze heerlijke pompoenbrownies!


Eet smakelijk!

vegan deense broodjes

Wil je een mailtje ontvangen wanneer er een nieuwe blogpost of nieuw recept online staat? Abonneer je dan onder aan deze pagina door het invullen van je e-mailadres.

Wil je een mailtje ontvangen bij een nieuwe blogpost? Abonneer je dan hieronder!

Bedankt voor het abonneren op mijn blog!

_IMG_000000_000000 (24)_edited_edited.jpg
bottom of page