top of page
20210723_211922_0000.png

VEGAN CATERING & RECEPTEN

Zoeken
  • Foto van schrijverTessa

Goedgevuld, vegan en glutenvrij bananenbrood

Dit is hét recept voor jouw vegan en glutenvrij bananenbrood

Ben je nog op zoek naar het perfecte recept voor een heerlijk vegan en glutenvrij bananenbrood, dan ben je hier aan het juiste adres! Smeuïg, lekker zoet en behoorlijk goed gevuld. Wat een hemelse smakencombinaties komen hierin naar voren. De ingrediëntenlijst lijkt dan ook lang, dat is 'ie trouwens ook, maar dat maakt 'm nou juist zo lekker gevuld!

Uiteraard kan je ook wat extra lekkers weglaten, helemaal naar jouw smaak en wensen. Wanneer ik wat minder calorieën binnen wil krijgen, maak ik 'm bijvoorbeeld wel eens zonder noten en rozijnen. Dan is 'ie nog steeds errrg lekker!


Wil je dit recept bewaren? Sla het op via Pinterest. Laat je me weten wat je van dit vegan en glutenvrij bananenbrood vond? Deel je receptfoto via Instagram via #groeneslingers of tag mij via @groeneslingers. Word ik blij van!


Ingrediënten vegan en glutenvrij bananenbrood

  • 5 overrijpe bananen, 4 erin, 1 als topping

  • 50 gr amandelmeel

  • 200 gr havermeel (of havermout)

  • 100 ml plantaardige melk

  • 1 zakje bakpoeder

  • 2 medjoul dadels

  • 2 el gesmolten kokosolie

  • Eventueel 1 vegan ei (ik gebruik die van het merk Orgran)

  • 100 gr ongezouten notenmix

  • 25 gr kokosrasp

  • 20 gr pompoenpitten

  • 2 el kokosbloesemsuiker (1 erdoor, 1 als topping)

  • 50 gr rozijnen

  • 2 tl kaneel

  • 1 tl gember

  • Rasp van 1/3 sinaasappel

vegan en glutenvrij bananenbrood

Bereiding vegan en glutenvrij bananenbrood

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.


2. Wanneer je geen havermeel hebt, maar alleen havermout, is dit het moment dat je de havermout vermaalt tot meel.


3. Voeg het amandelmeel, de bakpoeder toe aan de havermeel en roer goed door.


4. Doe nu 4 bananen, de dadels, melk, gesmolten kokosolie en eventueel je vegan ei in een keukenmachine en mix tot een smeuïge massa.


5. Hak ondertussen je notenmix fijn, mits je die erin wilt.


6. De ingrediënten die je nu allemaal ziet staan zijn allemaal naar keuze. Ik gooi altijd al deze dingen erin, maar je kunt hier natuurlijk ook keuzes in maken. Dat is helemaal aan jou, maar het is wel lekker hoor! Als je helemaal los wilt gaan kan je er ook nog gehakte pure chocolade in doen! Hmm...


7. Wanneer je het beslag naar jouw smaak hebt bereid, giet je het in een cakevorm met bakpapier en snijd je de laatste banaan in de lengte doormidden. Leg deze leuk bovenop je beslag en druk ze er zachtjes in.


8. Bak het brood af in 45 min.


Wil je meer inspiratie voor lekkere vegan bananebroden? Probeer dan ook eens dit bananenbrood met Oreo of deze met chocola en rood fruit.


Enjoy!

vegan en glutenvrij bananenbrood

Wil je een mailtje ontvangen wanneer er een nieuwe blogpost of nieuw recept online staat? Abonneer je dan onder aan deze pagina door het invullen van je e-mailadres.


Comments


Wil je een mailtje ontvangen bij een nieuwe blogpost? Abonneer je dan hieronder!

Bedankt voor het abonneren op mijn blog!

_IMG_000000_000000 (24)_edited_edited.jpg
bottom of page