top of page
20210723_211922_0000.png

VEGAN CATERING & RECEPTEN

Zoeken
  • Foto van schrijverTessa

Ingelegde rode ui

Wie er wel eens ingelegde rode ui heeft gegeten, weet dat dit een heerlijke toevoeging aan je diner- of lunchgerecht kan zijn. Het heeft een heerlijk zuurtje en het hele scherpe van de ui zelf is er af, waardoor de rest van de smaak veel beter geproefd kan worden. En nou zie je er misschien tegen op om dat helemaal zelf te gaan maken en dat moet dan ook nog dagen in een weckpot staan. Wat als het mislukt? Geen zorgen, want ik kan je verzekeren dat jij dit ook kan. Het is zo simpel en echt veel sneller geregeld dan jij nu denkt. En wanneer je de weckpot goed steriliseert met kokend water van te voren, kan je de ingelegde rode ui zo tot een jaar lang bewaren! Heb ik alleen nog nooit gedaan, want bij ons is het zo weer op!

Ingelegde rode ui

Opfleuren van je recept

Niet alleen de smaak van de ingelegde rode ui is erg lekker, door de uien in te leggen krijgen ze ook een prachtig felle rode kleur, die alle kleuren in je recept ophalen. Hierdoor ziet jouw gerecht eruit als een plaatje. Leuk dus, om te gebruiken als je gasten krijgt. Daarnaast kan je de smaak van je ingelegde ui beïnvloeden door verschillende kruiden en pepers toe te voegen. Ik heb zelf een sterke voorkeur voor steranijs, maar je kan hier naar hartenlust mee experimenteren. Het is natuurlijk helemaal afhankelijk van voor welk gerecht je het wilt gaan gebruiken.


Wil je dit recept bewaren? Sla het op via Pinterest. Laat je me weten wat je van deze ingelegde rode ui vindt? Deel je foto via Instagram en tag mij via @groeneslingers. Word ik blij van!

Ingelegde rode ui

Ingrediënten ingelegde rode ui

4 rode uien

2 el kokosbloesemsuiker

2 tl zout

250 ml appelciderazijn

250 ml gekookt water

Eventueel steranijs of andere pepers en kruiden


Je hebt hier een weckpot voor nodig.

Ingelegde rode ui

Bereidingswijze ingelegde rode ui

1. Haal het vel van de uien en snijd ze daarna in mooie ringen. Dit doe je door de ui zo neer te leggen dat de puntjes naar de zijkanten wijzen. Begin dan op kleine stukjes afstand van elkaar de ui door midden te snijden. Wat je dan afsnijd kan je zo zachtjes uit elkaar lostrekken en dan heb je mooie ringen. Doe dit bij alle ui, want zo gaan ze ook de weckpot in.


2. Doe de ui vervolgens in je weckpot en doe alle ingrediënten in de weckpot erbij, maar het kokend water als allerlaatste.


3. Laat alles helemaal afkoelen en zet daarna in de koelkast. Je kunt al vrij snel lekker snoepen van de ui, maar het lekkerst worden ze na een paar dagen in de koelkast.


Deze ingelegde rode ui is erg lekker op je broodje avocado, hummus of gegrilde groenten. Vooral op Oosterse en Zuid-Amerikaanse gerechten en dus ook op een gerecht van taco's of op deze salade met tempeh!


Eet smakelijk!

Ingelegde rode ui

Wil je een mailtje ontvangen wanneer er een nieuwe blogpost of nieuw recept online staat? Abonneer je dan onder aan deze pagina door het invullen van je e-mailadres.Comentarios


Wil je een mailtje ontvangen bij een nieuwe blogpost? Abonneer je dan hieronder!

Bedankt voor het abonneren op mijn blog!

_IMG_000000_000000 (24)_edited_edited.jpg
bottom of page