top of page
20210723_211922_0000.png

VEGAN CATERING & RECEPTEN

Zoeken
  • Foto van schrijverTessa

Megalekkere Bossche-oliebollen

Met deze Bossche-oliebollen serveer je een keer iets anders dan gewone oliebollen

Het is natuurlijk ook wel eens leuk om iets anders te serveren dan gewone oliebollen en dat kan met deze heerlijke Bossche-oliebollen. Ik ken weinig mensen die niet dol zijn op Bossche bollen, maar ook weinig mensen die niet van oliebollen houden. Wat heerlijk om gewoon een combinatie van deze twee lekkere zoete traktaties te maken! En een leuke bijkomstigheid is dat het er ook zo leuk uit ziet!


Bossche-oliebollen

Wil je dit recept bewaren? Sla het op via Pinterest. Laat je me weten wat je van deze Bossche-oliebollen vond? Deel je receptfoto via Instagram en tag mij via @groeneslingers. Word ik blij van!


Ingrediënten 10 Bossche-oliebollen

Voor de chocoladeganache:

  • 50 ml havermelk

  • 75 gr pure (vegan) chocoladestukjes

Bereiding Bossche-oliebollen

1. Bereid de oliebollen zoals in het recept voor klassieke vegan oliebollen staat beschreven.

2. Doe de melk voor de ganache in een pannetje tot het kookt.


3. Breek de chocola in stukjes en schenk de melk over de chocola heen.


4. Roer door tot je een mooie dikke chocoladesaus hebt.


5. Snijd je oliebollen of ovenbollen doormidden.


6. Deze stap kan je doen, als je wilt dat de slagroom wat langer goed blijft zitten: hol de onder- en bovenkant van de oliebol een beetje uit, als holletje voor de slagroom.


7. Doop de bovenkant met de buitenkant in de chocoladeganache en leg met de chocoladelaag naar boven op een snijplank of een bakplaat.


8. Laat de chocoladelaag uitharden door de snijplank of bakplaat even een half uurtje tot een uurtje in de koelkast te leggen.


9. Spuit dan de slagroom in het holletje, of op de onderkant van de oliebol of ovenbol en plaats de bovenkant er bovenop. Tip: doe dit vlak voordat je de bol serveert, anders loopt de slagroom er na een tijdje uit uit of glijdt de bovenkant er vanaf.


En nu heerlijk genieten van deze Bossche-oliebollen! Wil je meer inspiratie voor lekkere hapjes voor oudjaarsavond? Probeer dan ook eens deze vegan zalm borrelhapjes!

Wil je een mailtje ontvangen wanneer er een nieuwe blogpost of nieuw recept online staat? Abonneer je dan onder aan deze pagina door het invullen van je e-mailadres.


Commentaires


Wil je een mailtje ontvangen bij een nieuwe blogpost? Abonneer je dan hieronder!

Bedankt voor het abonneren op mijn blog!

_IMG_000000_000000 (24)_edited_edited.jpg
bottom of page