top of page
20210723_211922_0000.png

VEGAN CATERING & RECEPTEN

Zoeken
  • Foto van schrijverTessa

Vegan zalm borrelhapje op een roggerondo

Verras je gasten met dit borrelhapje met vegan zalm!

Natuurlijk is het niet helemaal mogelijk om dezelfde smaak na te bootsen, maar dit vegan zalm borrelhapje is wel lekker 'vissig' en echt lekker om te serveren aan je gasten! Ik maakte het voor het eerst op de tweede verjaardag van mijn jongste zoon, maar heb het recept sindsdien nog wat aangescherpt om er echt een vissmaak aan te geven. Ik ben zeer tevreden over het resultaat, al zeg ik het zelf!


Begin op tijd

Je moet er wel even aan denken om een dag van te voren te beginnen met het bereiden van je vegan zalm, want die is het lekkerst als het een flink aantal uur heeft liggen marineren en de smaak er goed ingetrokken is.


vegan zalm borrelhapje

Wil je dit recept bewaren? Sla het op via Pinterest. Laat je me weten wat je van dit vegan zalm borrelhapje vond? Deel je receptfoto via Instagram en tag mij via @groeneslingers. Word ik blij van!


Ingrediënten vegan zalm borrelhapje


Ingrediënten vegan zalm

  • 1 grote wortel

  • Snufje zout

  • 60 ml heet water

  • 1/2 fijngemalen noriblad

  • 1 el pekel van kappertjes

  • 1/2 el rijstazijn

  • 1/2 el witte miso pasta

  • 1 el sojasaus

  • 1 tl citroensap

  • 1/2 tl knoflookpoeder

  • 20 ml olijfolie

  • Paar druppels rookolie of 1 el gerookte paprikapoeder


vegan zalm borrelhapje

Roggerondo

  • 1 pak roggebrood

  • 5 el vegan cream cheese

  • Paar takjes verse dille

  • 3 el kappertjes

  • 1 citroen

  • Home made vegan zalm

Handig om te hebben: een sconevorm om een rondje uit je roggebrood te snijden.


Bereiding vegan zalm borrelhapje

Vegan zalm borrelhapje

1. Bereid eerst je vegan zalm door je wortel eerst door midden te snijden en vorkgaar te koken (niet stampgaar).


2. Laat de wortel afkoelen en schaaf er daarna met de kaasschaaf plakken vanaf.

3. Bereid de marinade met de overige ingrediënten en leg de plakken wortel er voor minimaal 4 uur, maar het liefst een hele nacht in en zet het geheel in de koelkast.


4. Snijd vlak voor het serveren zoveel mogelijk rondjes uit je roggebroodplakken.


5. Besmeer de rondjes met de vegan creamcheese, leg de zalm erop en top het af met een paar kappertjes, een plukje dille en een klein stukje citroen.


En je heerlijke vegan zalm borrelhapje is klaar om te serveren. Zelf gebruik ik deze vegan zalm ook regelmatig om een broodje te beleggen met hummus, de 'zalm' en wat ijsbergsla: heerlijk! Tip van de chef!


Wil je nog meer inspiratie voor een vegan borrelhapje? Probeer dan ook eens deze vegan sashimi op een krokante tortilla.

vegan zalm borrelhapje

Wil je een mailtje ontvangen wanneer er een nieuwe blogpost of nieuw recept online staat? Abonneer je dan onder aan deze pagina door het invullen van je e-mailadres.


Wil je een mailtje ontvangen bij een nieuwe blogpost? Abonneer je dan hieronder!

Bedankt voor het abonneren op mijn blog!

_IMG_000000_000000 (24)_edited_edited.jpg
bottom of page