top of page
20210723_211922_0000.png

VEGAN CATERING & RECEPTEN

Zoeken
  • Foto van schrijverTessa

Recept: vegan meatloaf met cranberrysaus

Heerlijk om te serveren bij je kerstdiner, deze vegan meatloaf met cranberrysaus!

Wanneer je een vlezig gerecht wilt opdienen tijdens het kerstdiner, zonder dierenleed, kies dan zeker voor deze vegan meatloaf met cranberrysaus. Ik heb hier heel enthousiaste reacties op gekregen en er zelf ook heerlijk van gesmuld! Door de smaakcombinatie met cranberrysaus is het een heus kerstgerecht. Wij hebben ‘m een paar weken geleden gegeten omdat ik het nog eens wilde uitproberen en waanden ons gelijk al ergens eind december.


Met een side dish cadeau!

Ik deel uiteraard wat we er nog meer bij gegeten hebben en dat waren heerlijke bospenen uit de oven. Een lekkere combinatie en ook lekker kerstig! Nou miste ik nog wel een aardappelgerecht hierbij en zal ik er met kerst nog lekker gekruide en gebakken aardappeltjes bij eten om het feest compleet te maken. Tip van flip voor jou!


Vegan meatloaf met cranberriesaus

Wil je dit recept bewaren? Sla het op via Pinterest. Laat je me weten wat je van deze vegan meatloaf met cranberrysaus vond? Deel je receptfoto via Instagram via #groeneslingers of tag mij via @groeneslingers. Word ik blij van!


Ingrediënten meatloaf met cranberrysaus voor 4 personen

Voor de meatloaf:

  • 452 gr beyond burger (2 pakjes, 4 burgers)

  • 110 gr panko

  • 1 ui

  • 5 tenen knoflook

  • 75 gr gehakte walnoten

  • 80 ml smokey barbecuesaus van Black Jack

  • 2,5 tl Provençaalse kruiden

  • 1,5 tl paprikapoeder

  • Zout en peper

Voor de cranberrysaus:

  • 250 gr cranberries

  • 1 kaneelstokje

  • 150 gr suiker (of kokosbloesemsuiker, als je een gezondere keuze wilt maken)

  • 175 ml sinaasappelsap (je kan ook 3 perssinaasappels gebruiken)

  • Snufje zout

Ingrediënten bospenen uit de oven:

  • Bosje bospenen

  • 1 el olijfolie

  • 1 el agavesiroop

  • 7 takjes tijm

  • zout en peper


Vegan meatloaf met cranberriesaus

Bereiding vegan meatloaf

1. Verwarm de oven op 190 graden en doe bakfolie in een cakevorm.

2. Doe de ui en knoflook in een keukenmachine en maal het fijn.

3. Doe walnoten, barbecuesaus en de kruiden, in een mengkom en voeg de ui en knoflook toe. Meng alles goed door elkaar.

4. Voeg nu ook de panko en Beyond Burgers toe en kneed alles flink tot een grote vleesbal.

5. Stop deze vleesbal in de cakevorm, verdeel het eerlijk en druk het een beetje aan.

6. Bak af in 45 minuten in een voorverwarmde oven.


Bereiding cranberrysaus

Breng alle ingrediënten in een pan aan de kook. Op laag vuur door laten koken totdat de besjes op zijn gesprongen. Verwijder kaneelstokje. Pureer het nu tot een gladde saus. Zeef de saus zodat de velletjes eruit gaan.


Bereiding bospenen uit de oven

Was de bospenen en doe ze in een ovenschaal. Bestrijk ze met alle overige ingrediënten en doe ze voor 40 minuten in de oven op grillstand 220 graden.


Geniet van je heerlijke vegan meatloaf met cranberrysaus deze kerst en ik wens je heel fijne dagen toe!


Eet smakelijk!


Wil je meer inspiratie voor vegan kerstrecepten? Bekijk dan eens dit zesgangen menu!

Wil je een mailtje ontvangen wanneer er een nieuwe blogpost of nieuw recept online staat? Abonneer je dan onder aan deze pagina door het invullen van je e-mailadres.



Wil je een mailtje ontvangen bij een nieuwe blogpost? Abonneer je dan hieronder!

Bedankt voor het abonneren op mijn blog!

_IMG_000000_000000 (24)_edited_edited.jpg
bottom of page