top of page
20210723_211922_0000.png

VEGAN CATERING & RECEPTEN

Zoeken
  • Foto van schrijverTessa

Scrambled tofu

Wanneer je volledig plantaardig eet, mis je misschien wel eens een lekker eitje, dus ik heb hier een heerlijk recept van scrambled tofu voor je omdat gemist een beetje minder te maken. Lekker voor een ontbijtje op zondag of tijdens de paasbrunch. Eet het lekker op toast of gewoon los naast je zoete broodjes. Het is echt mega simpel om te maken en zoveel fijner voor de aarde en de haantjes en het staat ook nog eens heel gezellig op je gedekte tafel.

Scrambled tofu

Waarom zijn eieren zielig voor haantjes?

Even een klein beetje motivatie voor het eten van scrambled tofu in plaats van scrambled eggs. De industrie van eieren is achter de schermen ook echt hartbrekend. Kleine haantjes worden namelijk zo snel mogelijk afgemaakt, vers uit het ei, omdat ze niet nuttig zijn. Wanneer we eieren willen eten, hebben we alleen de kippen nodig. Die haantjes doen er eigenlijk niet toe. En zelfs wanneer je denkt: dan neem ik toch zelf een kip? Dan werk ik daar niet aan mee.. Toch wel, want omdat jij een kip koopt, maak je haantjes nog steeds overbodig.


En daarbij: who needs eggs, wanneer je deze lekkere scrambled tofu kunt eten? Ik ben hier echt heel enthousiast over!


Wil je dit recept bewaren? Sla het op via Pinterest. Laat je me weten wat je van deze scrambled tofu vond? Deel je receptfoto via Instagram en tag mij via @groeneslingers. Word ik blij van!

Scrambled tofu

Ingrediënten scrambled tofu

Blok tofu

1 eetlepel kurkumapoeder Verse bieslook Peper en zout


Bereiding scrambled tofu

1. Snijd de tofu in blokjes en prak ze daarna los met een vork.


2. Meng de kerrie- of kurkumakruiden door de tofu.


3. Voeg de peper en zout toe.


4. Vet een koekenpan in en bak het tofumengsel op in vijf minuten.


5. Serveer de scrambled tofu met stukjes geknipte bieslook en strooi er nog wat zout overheen.


Toast eventueel een boterham of bak een lekker broodje af, leg daar je scrambled tofu op en eet smakelijk! Wil je meer lekkere ontbijtinspiratie, lees dan deze blog voor een vegan paasontbijt.

scrambled tofu

Wil je een mailtje ontvangen wanneer er een nieuwe blogpost of nieuw recept online staat? Abonneer je dan onder aan deze pagina door het invullen van je e-mailadres.

Comments


Wil je een mailtje ontvangen bij een nieuwe blogpost? Abonneer je dan hieronder!

Bedankt voor het abonneren op mijn blog!

_IMG_000000_000000 (24)_edited_edited.jpg
bottom of page