top of page
20210723_211922_0000.png

VEGAN CATERING & RECEPTEN

Zoeken
  • Foto van schrijverTessa

Vegan barbecuerecept: tempeh ribs

Hoe maak je lekkere vegan spare ribs?

Misschien heb jij, net als ik, ook dat de reden van je vegan lifestyle niet is omdat je vlees niet lekker vindt, dus hunker je wellicht ook wel naar goeie vegan spare ribs. Ik heb dit recept even moeten finetunen, maar ik heb nu toch wel echt iets gevonden dat erg lekker is en echt neigt naar de smaak en structuur van spare ribs! Jeej, daar worden we blij van toch?

vegan barbecuerecept

Pas ‘m aan naar jouw smaak

Op deze foto zie je dat ik grote stukken op de barbecue heb gelegd. Hier ben ik een beetje op teruggekomen, want ik vind het zelf lekkerder als ik er nog plakken van max 1 cm dik van snijd. Zo zal ik het dus ook in de bereiding zetten. Maar als jij het lekkerder vindt om de tempeh in wat grotere stukken te bereiden, dan kan dat natuurlijk ook. Kijk wat jij lekker vindt!


Wat is tempeh?

Tempeh bestaat uit gefermenteerde sojabonen. Anders dus dan tofu, dat gemaakt wordt van sojamelk. Aan de gekookte sojabonen wordt een schimmel toegevoegd en dat geeft het de lekkere smaak. Als je van schimmelkaas houdt, houd je vaak ook van tempeh. Bovendien kan je het heel lekker marineren. Check hier een recept waarin ik je uitleg hoe je dat lekker doet. Tempeh kan je krokanter bakken dan tofu, dat vind ik een groot voordeel eraan. Je vindt het gewoon in de reguliere supermarkt, of bij een Toko en denk eraan dat je het niet al te lang kan bewaren. Let op de houdbaarheidsdatum en bewaar het gekoeld.


Wil je dit recept bewaren? Sla het op via Pinterest. Laat je me weten wat je van dit vegan barbecuerecept vindt? Deel je foto via Instagram en tag mij via @groeneslingers. Word ik blij van!

vegan barbecuerecept

Ingrediënten vegan barbecuerecept

  • Tempeh 250 gram

  • 1 el paprikapoeder

  • Peper en zout

  • 6 el barbecuesaus (bijvoorbeeld Remia Smokey BBQ Sauce is vegan)

Zo bereid je dit lekkere vegan barbecuerecept

1. Snijd de tempeh in de breedte in lange plakken met een dikte van max 1 cm.


2. Marineer de tempeh eerst door de stukken in te smeren met paprikapoeder, peper en zout.


3. Grill de stukken tempeh dan eerst op de barbecue tot er mooie strepen ontstaan.


4. Haal ze even van de barbecue en smeer ze in met de barbecuesaus.


5. Leg ze nog even 5 a 10 minuten op de barbecue.


6. Schenk op je bord nog meer barbecuesaus op de tempeh en smullen maar van dit superlekkere vegan barbecuerecept!


Wil je meer inspo voor jouw vegan barbecue? Kijk dan eens bij deze 7 tips!

vegan barbecuerecept

Wil je een mailtje ontvangen wanneer er een nieuwe blogpost of nieuw recept online staat? Abonneer je dan onder aan deze pagina door het invullen van je e-mailadres.




Wil je een mailtje ontvangen bij een nieuwe blogpost? Abonneer je dan hieronder!

Bedankt voor het abonneren op mijn blog!

_IMG_000000_000000 (24)_edited_edited.jpg
bottom of page