Geef jouw Valentijn dit jaar deze lekkere vegan valentijnskoekjes
De liefde van de man gaat door de maag, maar die van de vrouw zeker ook dus deze vegan valentijnskoekjes zijn sowieso een hit om te geven! Alleen al het feit dat je zelf zoveel moeite hebt gedaan om deze koekjes in elkaar te draaien zijn al een teken van liefde en zal jouw Valentijn dan ook zeker zeer waarderen! Ik weet dat ik van mijn stoel zou vallen als mijn man zelf koekjes voor mij had gemaakt, dus: schort om en duik de keuken in voor de liefde van je leven!
Wil je dit recept bewaren? Sla het op via Pinterest. Laat je me weten wat je van deze vegan valentijnskoekjes vond? Deel je receptfoto via Instagram en tag mij via @groeneslingers. Word ik blij van!
Ingrediënten vegan valentijnskoekjes:
150 gr patentbloem
100 gr plantaardige margarine
75 gr suiker
Snufje zout
Jam (zonder gelatine, pectine is wel plantaardig)
Bereidingwijze vegan valentijnskoekjes
Het basisrecept voor deze koekjes heb ik al eens eerder geschreven en vind je door hier op te klikken.
1. Bereid het deeg zoals je leest via bovenstaande link.
2. Steek eerst de rondjes uit het deeg en bij de helft van de rondjes een kleiner hartje eruit met een vormpje.
3. Bak de koekjes af in 20 minuten op 150 graden.
4. Laat de koekjes goed afkoelen.
5. Strooi nu eerst een beetje poedersuiker over de koekjes met een hartje erin.
6. Smeer een beetje jam op de onderkant van de koekjes zonder hart (zodat je de mooie bovenkant aan de buitenkant van je koekje hebt en de lelijkere onderkant aan de binnenkant).
7. Leg hier een koekje met hartje bovenop en druk zachtjes aan.
En klaar zijn je heerlijke en prachtige vegan valentijnskoekjes. Op naar je Valentijn om hem of haar hiermee te verrassen!
Wil je meer inspiratie voor lekkere vegan koekjes? Probeer dan ook eens deze overheerlijke Chocolate Chip Cookies!
Wil je een mailtje ontvangen wanneer er een nieuwe blogpost of nieuw recept online staat? Abonneer je dan onder aan deze pagina door het invullen van je e-mailadres.
Comments