top of page
20210723_211922_0000.png

VEGAN CATERING & RECEPTEN

Zoeken
  • Foto van schrijverTessa

Zoete vegan paasbroodjes

Wil je met het paasontbijt zoete vegan paasbroodjes op tafel zetten, dan ben je hier aan het juiste adres. Ik heb een simpel, maar heel lekker recept voor je waarmee je jouw gezin en gasten zult verrassen! De broodjes hebben veel weg van scones en zijn dus lekker met zoet beleg zoals aardbeienjam, maar ook plantaardige roomkaas kan hier heel lekker op zijn.

Zoete vegan paasbroodjes

Ik zag twee hazen vlak voor pasen

Het leukste is natuurlijk als je de broodjes in de vorm van een haasje vormt. Nu kan je het jezelf heel moeilijk maken en hele haas willen maken. Als je zo creatief bent, zou ik dat ook zeker doen! Ik houd het zelf liever bij de vorm van een soort Nijntje-hoofd. Simpel om te maken, maar het maakt de broodjes in de paassferen weer net iets leuker en hoe leuk vinden kinderen het om een konijnenbroodje te eten? Mocht je dit echt te lastig vinden, dan kan je deze zoete vegan paasbroodjes natuurlijk ook gewoon in de vorm van een bolletje afbakken.


Wil je dit recept bewaren? Sla het op via Pinterest. Laat je me weten wat je van deze zoete vegan paasbroodjes vond? Deel je receptfoto via Instagram en tag mij via @groeneslingers. Word ik blij van!

Zoete vegan paasbroodjes

Ingrediënten voor 6 grote zoete vegan paasbroodjes

500 gram speltmeel 16 gram bakpoeder 80 gram palmsuiker of kokosbloesemsuiker 80 gram margarine 240 ml plantaardige melk 80 gram rozijnen 1 theelepel zout


Bereiding zoete vegan paasbroodjes

1. Verwarm de oven op 200 graden.


2. Kneed en mix alle ingrediënten, behalve de rozijnen, goed door elkaar. Gebruik eventueel een keukenmachine met kneedarm hiervoor.


3. Voeg nu de rozijnen toe aan het deeg en kneed nogmaals kort.


4. Vorm nu 6 konijnenhoofdjes (zoals Nijntje) van het deeg en leg ze op een met een bakmat of bakpapier bekleedde bakplaat. Als je kleinere broodjes wilt, kan je er ook 8 of 12 broodje van maken. Ze zijn vrij vullend.


5. Bak de broodjes in 15 minuten goudbruin.


Wil je meer inspiratie voor lekkere plantaardige paasbrunch gerechten? Bekijk dan eens deze blog over tips voor een vegan paasontbijt.


Serveer de zoete vegan paasbroodjes met aardbeienjam, plantaardige boter en roomkaas.

Eet smakelijk!

zoete vegan paasbroodjes

Wil je een mailtje ontvangen wanneer er een nieuwe blogpost of nieuw recept online staat? Abonneer je dan onder aan deze pagina door het invullen van je e-mailadres.


Comentários


Wil je een mailtje ontvangen bij een nieuwe blogpost? Abonneer je dan hieronder!

Bedankt voor het abonneren op mijn blog!

_IMG_000000_000000 (24)_edited_edited.jpg
bottom of page