top of page
20210723_211922_0000.png

VEGAN CATERING & RECEPTEN

Zoeken
  • Foto van schrijverTessa

10 tips voor een duurzame zomer

In de zomer zijn we met z’n allen altijd net een stukje actiever dan tijdens de koudere seizoenen, dus is het fijn om te weten hoe je nou zorgt voor een duurzame zomer. Ik heb tien fijne tips voor je op een rijtje gezet, waardoor dat misschien net een stukje makkelijker wordt. Dit scheelt jou weer onderzoek doen en je helpt de aarde er echt mee!

duurzame zomer


10 x een duurzame zomer


1. Waterballonnen

Op bloedhete dagen is het superfijn om met water te spelen of beter nog, een watergevecht te houden! Vaak worden hier waterballonnen voor gebruikt, met als gevolg dat al restjes van de ballonnen op straat of in de bosjes blijven liggen. Slecht voor de natuur en voor de vogeltjes die denken daar een lekker hapje van te kunnen nemen. Vorig jaar heb ik gehaakte waterballonnen gekocht. Wat een uitkomst! De bolletjes zuigen zich vol met water en als ze hun doel raken, spat al het water eruit. Het fijne is dat ze zacht aankomen op je doelwit en dat je ze gewoon kunt blijven gebruiken. Niks afval, niks weggooien. Helemaal fijn! Je vindt ze hier.


2. Hou je tuin lekker groen en kleurrijk

Plant lekker veel groen in je tuin, plaats zo min mogelijk tegels en zaai gezellig wat kleurrijke bloemen, met biologische bloemzaadjes. Het groen houdt je tuin lekker koel tijdens warme dagen en is superfijn voor insecten en andere dieren. Wil je je tuin nog leuker aankleden? Check dan deze makkelijke DIY van een windgong voor in de tuin of deze leuke hanger met schelpen. Ik schreef ook deze blog over een milieuvriendelijke tuin.

duurzame zomer

3. Verlichting in je tuin

Zo’n gezellige lichtslinger maakt de zomeravonden natuurlijk een stuk gezelliger! Gelukkig zijn er inmiddels overal wel lichtslingers op zonne-energie te verkrijgen. Dat scheelt een hoop stroom of batterijen. En aangezien de slingers vooral belangrijk zijn om aan te hebben tijdens zomerse dagen, maakt het ook niet uit dat ze in de herfst en winter het minder goed doen, vanwege gebrek aan zonlicht. Wij hebben zelf ook waxinelichtjes op zonne-energie. Gezellig voor in een leuk potje op de tuintafel! Bol.com heeft een heel ruim aanbod voor dit type verlichting. Gewoon even zoeken op lichtsnoer/tuinverlichting op zonne-energie en je vindt er vast iets dat bij jouw tuin past.


4. Op vakantie met…

De trein? De fiets? Wil je echt een duurzame zomer en anderen inspireren, sla je vakantie met het vliegtuig dan over. Misschien kan je op vakantie in eigen land, maar de rest van Europa heeft ook zoveel mooie plekken waar je met de trein naar toe kunt gaan. Of kies voor vakantie in eigen land, dan maak je ook niet zoveel kilometers met je auto. Wil je inspiratie voor leuke zomerse maar duurzame activiteiten? Binnenkort plaats ik hier een blog met veel leuke ideeën. Stay tuned!

duurzame zomer

5. IJsjes maken

Op warme dagen is het heerlijk om een ijsje te eten en voor kinderen hoort het ook echt bij de zomer. Koop je dan elke keer nieuwe ijsjes in de winkel of maak je ze zelf? Ik maak ze zelf en ben fan van deze ijslollyvormen. Maar je kan via deze link ook nog veel meer mogelijkheden vinden voor ijsvormpjes via de zoekfunctie. Hier vind je inspiratie voor het zelf maken van vegan ijsjes.


6. Have a vegan summer

Een lekker etentje met vrienden of familie? Een plantaardige picknick in het park is een leuke manier om iedereen een zomerse maaltijd te bieden. Denk er wel aan om je rommel naderhand op te ruimen. Maar ook een vegan barbecue kan heel goed en is echt lekker! Kijk voor inspiratie hiervoor eens bij mijn blogpost met inspiratie voor vegan barbecuerecepten.

duurzame zomer

7. Smeren, smeren, smeren

Uiteraard weten we inmiddels hoe belangrijk het is om ons goed in te smeren tegen de zon, vooral in de zomer. Er zijn veel producten op de markt, maar hoe weet je nou welke duurzaam en vegan is? De groene webshop Green Rose Beauty heeft dit allemaal al voor je uitgezocht, dus dat is superfijn! Je vindt hier een heel fijne zonnebrand voor volwassenen en kinderen. Vul GROENESLINGERS in als kortingscode bij je bestelling en je krijgt 10% korting. Fijn toch?


8. Time to hydrate

Tijdens warme dagen is het heel belangrijk dat je voldoende drinkt, maar dat water ben je misschien wel een keertje zat. Leuk ‘m dan op met wat bosvruchten, schijfjes citroen of sinaasappel, munt of rozemarijn, komkommer en wat citroensap. Koop zo’n grote kan waaruit je kan tappen en zet ‘m op een plek waar ook de kinderen er goed bij kunnen. Zo blijft iedereen goed drinken!

duurzame zomer

9. I want to ride my bicycle

Met mooi weer is het natuurlijk helemaal niet nodig om de auto te pakken, vooral niet tijdens jouw duurzame zomer. Probeer zoveel mogelijk op de fiets of met het ov te doen. Doe lekker rustig aan, haasten is sowieso niet goed voor ons, dus neem fijn de tijd om van A naar B te komen. We hopen met z’n allen op een zomer met mooi weer, dus die auto kan je dan gewoon laten staan.


10. Duurzame zomerkleding

Nieuwe zomeroutfit nodig? Check even Vinted of de kringloopwinkel bij je in de buurt, maar koop het niet nieuw als dat niet nodig is. Zelf ben ik ook altijd fan van het organiseren van een kledingruil met vrienden. En dit kan je natuurlijk voor elk seizoen doen. Iedereen verzamelt dan de kleding die hij of zij niet mee draagt en neemt het mee naar een gezellig avondje met hapjes en drankjes. Je shopt dan eigenlijk in elkaars afgedankte kleding. Ik heb hier al zoveel prachtige schatten door gevonden! Ook een leuke tip zijn de zonnebrillen van Dick Moby. Ze zijn wat prijzig, maar dat zijn alle echt goede zonnebrillen. Deze brillen zijn gemaakt van biologisch afbreekbaar en gerecycled materiaal en ik kan niet meer zonder!


Ik wens je een heel fijne en duurzame zomer toe!

duurzame zomer

Deze tekst bevat een affiliatelink. Dit betekent dat ik een kleine commissie kan verdienen wanneer jij iets koopt aan de hand van deze link. Hier betaal jij verder niks extra voor. Belangrijk om te weten is dat ik alleen dingen promoot waar ik volledig achter sta. Lees hier mijn disclaimer.


Wil je een mailtje ontvangen wanneer er een nieuwe blogpost of nieuw recept online staat? Abonneer je dan onder aan deze pagina door het invullen van je e-mailadres.

Wil je een mailtje ontvangen bij een nieuwe blogpost? Abonneer je dan hieronder!

Bedankt voor het abonneren op mijn blog!

_IMG_000000_000000 (24)_edited_edited.jpg
bottom of page